Els alumnes de l’Escola d’Adults d’Oriola reclamen un professor de Valencià des de fa mesos

Educació respon que “dimecres” de la pròxima setmana “s’incorporarà”
26 octubre 2016 01:00h

RedactaVeu / Oriola.

A través de les xarxes socials, els alumnes de l’Escola Permanent d’Adults d’Oriola, que cursen l’assignatura de Valencià, han denunciat que estan sense professor. L’alumnat del centre es posava a la porta, sostenint un cartell, per fer visible l’absència de professorat.

Ahir mateix, Francisco Muñoz, alumne jubilat de l’EPA d’Oriola i President de l’Associació d’Alumnes Baix Segura de l’Escola Permanent d’Adults (EPA) d’Oriola, declarava a La Ser que: “Hi ha un grup d’alumnes que des de l’inici de curs no tenen professor de Valencià”. Una situació que afirmava “no era la primera vegada” que tenien aquest problema i, que també, afectava altres centres. Muñoz calculava que els alumnes afectats sense professor de Valencià eren entre “220 i 230”.

“Hem fet queixes i ens digueren que sí, que el dia 17 ens enviarien un professor, però ací no ve ningú. Ningú dóna resposta”, es lamentava l’alumne, qui es preguntava com si “tant d’interès tenen que s’estudie valencià i, ací que volem, no ens envien professors. No sé com s’explica açò”.

Segons Muñoz, afirmava que “ens assignaren un professor però, no ha vingut encara. No sé Conselleria en què pensa, o és que no volen que els d’Oriola parlem valencià?”. Fins i tot reconeixia que a hores d’ara “estem estudiant de fer una manifestació”.

La situació de Francisco Muñoz és ben elogiosa, s’ha d’examinar el 12 de novembre de l’Elemental, “i estic tot el curs sense professor”, i el cas és que li interessa “estudiar valencià per interès de saber, perquè no ocupa lloc i per gust d’aprendre l’idioma”, explicava, ja que “estic jubilat i no el necessite per a treballar”, concloïa.

Aquest diari ha preguntat a la Conselleria d’Educació per la situació, i la resposta ha estat que la plaça “eixirà en la pròxima convocatòria”, però, “com que dilluns que ve a Alacant fan pont, fins a després de dimecres no es podrà incorporar”.

Pel que fa a la demora per cobrir la plaça de professor de Valencià, des d’Educació afirmen que “és una substitució que havia de ser de Secundària, però el centre va demanar que fóra de Primària (pot passar a vegades en les escoles d'adults)”, i per tant, “es va haver de fer una reclassificació del lloc i per això ha tardat”.


 
next