El parlament del País Valencià, partidari de no canviar l’hora

Les Corts Valencianes preparen una declaració institucional per instar el govern espanyol a mantenir l’horari d’estiu

ACN / València

Les Corts Valencianes treballen en l’elaboració d’una declaració institucional per instar el govern espanyol al manteniment de l’horari d’estiu al País Valencià i no endarrerir els rellotges a partir d’aquest dissabte. La resolució aniria en la línia de la que ha aprovat per unanimitat aquest dimarts el Parlament de les Illes Balears, que indica que el manteniment de l’horari estival comportaria beneficis per a l’estalvi energètic, el turisme i la conciliació de la vida laboral i familiar.

Segons ha avançat el síndic socialista a les Corts Valencianes, Manuel Mata, el parlament valencià treballa en una declaració per ser aprovada aquesta setmana. Mata ha indicat que aquesta és una demanda del sector de l’hostaleria i que al País Valencià “el beneficiaria espectacularment” a causa del pes del sector turístic en la seua economia.

El síndic socialista ha recordat que el manteniment de l’horari estival és una mesura que contemplava el pacte entre Ciutadans i el PSOE, i que el president espanyol en funcions Mariano Rajoy “la va aplaudir perquè era conscient que Espanya, des que el general Franco va procedir a un canvi poc raonable, és una qüestió d’estat que hauria de ser resolta i que a una comunitat turística com aquesta la beneficia espectacularment”. En aquest sentit, Mata ha indicat que el PSPV-PSOE donarà suport a la declaració institucional i ha confiat que la resta de grups també ho facen.

 

Comentaris

Daniel Anònim
4.

Millor l'hora natural o GMT. No és el mateix dir "ja son les dotce que dir encara son les deu".

  • 0
  • 0
Josep Godella
3.

Horari GMT ja!!! Es el horari que deuriem d'haver tingut des-de la fi de la SGM, quan tots els països que modificaren els seus horaris per la guerra tornaren a restablir-los, excepte Espanya.

  • 3
  • 0
remigio III
2.

Sembla que abans caldrà abolir el franquisme que el va posar per a gratar els testicles a Hitler. Demanar això a la metròpoli perquè ací no podem decidir. Vaja, al final haurem de demanar permís per anar a cagar.

  • 4
  • 3
Un canvi contra natura
1.

No hi haurà llum de dia fins les 9 hores al desembre ? Això no em pareix gens normal.El canvi que proposaven fa un temps no era precisament el contrari ? O siga,adoptar el mateix horari que Anglaterra,que és el que realment ens pertoca degut a la nostra situació geogràfica.

  • 8
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat