Diari La Veu del País Valencià
Les Corts, partidàries de no canviar l’hora

Les Corts Valencianes treballen en l’elaboració d’una declaració institucional per a instar el govern espanyol al manteniment de l’horari d’estiu al País Valencià i no endarrerir els rellotges a partir d’aquest dissabte. La resolució aniria en la línia de la que ha aprovat per unanimitat aquest dimarts el Parlament de les illes Balears, que indica que el manteniment de l’horari estival comportaria beneficis per a l’estalvi energètic, el turisme i la conciliació de la vida laboral i familiar.

Segons ha avançat el síndic socialista a les Corts Valencianes, Manuel Mata, el Parlament valencià treballa en una declaració per a ser aprovada aquesta setmana. Mata ha indicat que és una demanda de l’hostaleria i que al País Valencià “el beneficiaria espectacularment” a causa del pes del sector.

El síndic socialista ha recordat que el manteniment de l’horari estival és una mesura que contemplava el pacte entre Ciutadans i el PSOE i que el president espanyol en funcions Mariano Rajoy “la va aplaudir perquè era conscient que a Espanya, des que el general Franco va procedir a un canvi poc raonable, és una qüestió d’estat que hauria de ser resolta i que a una comunitat turística com aquesta la beneficia espectacularment”. En aquest sentit, Mata ha indicat que el PSPV-PSOE donarà suport a la declaració institucional i ha confiat que la resta de grups també ho facen.

Comparteix

Icona de pantalla completa