‘Malestar’ al Palau perquè el document de l’Auditoria conté ‘xafardejos no contrastats’

26 octubre 2016 01:00h

Sixto Ferrero / València.

La setmana passada el Palau de la Música de València feia públic el document fruit d’una auditoria externa que la nova direcció de l’auditori havia encomanat. Durant la roda de premsa es va posar èmfasi en afirmar que l’auditoria “no era vinculant”, i que la intenció era "aprofitar al màxim" els recursos actuals "evitant en la mesura del possible qualsevol tipus d'acomiadament", com així ho explicaren la presidenta Glòria Tello i el cap de Recursos Humans Ignacio Rosat.

Tanmateix, ahir els sindicats amb representació en el Comitè d’empresa (CCOO, UGT, Intersindical i CGT) anunciaven a través d’un comunicat que havien demanat que el susdit document, titulat Diagnòstic organitzatiu del Palau de la música, fóra retirat per contenir “nombroses errades”.

Aquestes “nombroses errades”, segons les fonts sindicals consultades per aquest diari són “coses que la gent ha dit, però que no s’han contrastat”. És a dir, que l’estudi “va emprar enquestes on el personal responia i que posteriorment aparegueren recollides en el document amb els noms i cognoms”, però, a més a més, “el document recollia xafardejos escrits tal qual, sense cap tipus de contrast amb els noms inclosos”. Davant això, les mateixes fonts no s’expliquen “com una empresa pot redactar una cosa així”. “Es va demanar que s’eliminaren els noms i cognoms, per fer complir la llei de protecció de dades, i la solució fou posar les inicials, de manera que tothom en veure-ho sap qui és qui i el que diu”.

La resposta de la direcció, segons ens afirmen, és que “el document no es retirarà”. Ara per ara tots s’han donat un temps de prudència, perquè “estem esperant que recapaciten”, i en cas de no retirar-se “estem estudiant presentar al·legacions”.

Tot i ser un document “no vinculant” continuen mantenint la “no validesa” del document per “contenir coses que no són veritat i pertànyer a qüestions personals”. Coincideixen en apuntar que l’auditoria “calia i des de fora, igual que s’està fent a l’Ajuntament de València”, però que el “problema és com s’ha fet eixe document, perquè pensàvem que es faria una cosa rigorosa, però en el moment que posen els noms del personal fa indicar que no coneixen la legislació laboral”.

En un moment donat del document “parlen de delegats sindicals, dient que fan més hores de les que tenen, encara que això no és cert”. Inclús després de les esmenes dels noms “es tornà a fer però, s’han quedat tres o quatre noms”.

Tot plegat, a dins del Palau “estem tenim problemes entre el personal perquè llegim les sigles de les inicials i clar... s’està creant un malestar entre el personal per llegir les inicials i no haver-se comprovat les coses. Igualment ens donaven l’opció d’escriure en un formulari, i no hi ha hagut confidencialitat”. ”Que fiquen el que han sentit tal qual…, està ple de xafardejos”, han conclòs.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next