Marzà a Rajoy: ‘Les revàlides ja no tenien efecte acadèmic’

27 octubre 2016 01:00h

RedactaVeu / Madrid.

Unes hores després que l’alumnat i les AMPAs prengueren els carrers de l’estat demanant la supressió de les revàlides i la derogació de la LOMCE, el candidat del PP a la investidura per a ser president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit en el seu torn de paraula que “les revàlides no tindran efecte acadèmic”.

No obstant això, ha afegit que aquesta cessió està supeditada a un “pacte nacional per l’educació”, és a dir, que l’aspirant necessitarà consensuar amb els partits que li donen suport tant per ser president espanyol com per mantindre l’acció de govern, una nova llei d’educació, o almenys, introduir canvis a la LOMCE.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha reaccionat davant l’anunci de Rajoy. En aquest sentit, Marzà ha dit que el candidat a president espanyol “ha tornat a fer el que fa sempre, parlar molt i no fer res, és a dir, dir que canviaran les coses que ja estan canviades i que no tenen cap efecte pràctic, i és que enguany ja no tenien efectes acadèmics les revàlides”.

“El que nosaltres estem demanant, i el que ahir la gent que es va manifestar va dir-li, és que no és que un any no tingueren efectes acadèmics, sinó que sobretot, eixes revàlides desaparegueren perquè no tenen cap sentit pedagògic. I que desapareguera la incertesa que el senyor Rajoy no ha llevat, sinó que l'està augmentant amb les seues declaracions de què faran enguany, com seran, què preguntaran, quins continguts tindran”.

Marzà ha conclòs afirmant que “nosaltres ho tenim molt clar, els xavals que estan matriculats no poden canviar les proves, han de fer les mateixes que hi havia fins l'any passat i derogar de forma general totes les revàlides que estan plantejades en la LOMCE”.


next