Diari La Veu del País Valencià
Una moció recull adhesions en favor de la reversió de l’Hospital de La Ribera

RedactaVeu / La Ribera.

La Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera ha redactat una moció en la qual es mostra clarament el seu suport al procés de reversió de l’hospital comarcal, perquè la gestió de la sanitat d’aquesta àrea siga pública. Així, s’ha enviat un escrit als grups polítics dels ajuntaments del departament de salut amb la proposta de moció, perquè aquesta es puga debatre als plenaris i d’aquesta manera es recolze, amb la seua aprovació, a la Generalitat Valenciana en aquest procés de reversió. En la moció també s’insta Ribera Salut a deixar de sembrar la por i la preocupació entre la ciutadania i el personal de l’Hospital i el Departament.

Aquesta plataforma, s’ha explicat així a un comunicat, on també fan saber que una vegada posat en marxa el procés de reversió de la concessió de la gestió privada del Departament i Hospital de La Ribera, UTE Ribera Salut (qui ho gestiona actualment) està exigint una pròrroga mitjançant una campanya mediàtica i de propaganda al mitjans de comunicació provocant la por als usuaris i usuàries i al personal laboral, a més, també empren els impresos de les cites als especialistes o la carta informativa personal de la campanya de vacunació conta la grip per a aquestos menesters.

La plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera també ha manifestat al seu comunicat que Ribera Salud ha anunciat i interposat recursos administratius i judicials per entrebancar el procés habitual de reversió que s’hauria de produir en finalitzar el contracte de concessió, per així impedir que l’1 d’abril de 2018 siga la Conselleria de Sanitat Pública qui gestione directament la Sanitat de La Ribera.

Es per això, que per tal de fer pesar el parer de la ciutadania respecte a aquesta reversió, des d’aquesta plataforma han decidit emprar el mecanisme de la moció, que aprovada als plenaris dels diferents ajuntament implicats, farà sentir la veu dels usuaris de la sanitat en La Ribera a través dels representants municipals.

Perquè per a aquesta agrupació cívica és important que la gestió de la sanitat de la comarca siga pública, allunyant així multinacionals i bancs com la multinacional nord-americana Centene Corporation o el Banco de Sabadell, accionistes de Ribera Salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa