La Nova Muixeranga actua aquest dissabte a Girona

La colla d’Algemesí ha sigut convidada per ‘Els Marrecs de Salt’ per a mostrar com eren els castells en el seu origen i establir un agermanament entre ambdós

RedactaVeu / Algemesí

La Nova Muixeranga d’Algemesí ha preparat per a aquesta ocasió una ampla representació de les figures plàstiques humanes que s’han conservat a Algemesí dins del que anomenen “El ball”.

La intenció és que els ciutadans que s’hi acosten a les festes majors de la capital coneguen les arrels i l’evolució de les figures en el temps així com de les torres més altes, després que la colla muixeranguera haja sigut convidada per la Colla castellera de la capital, ‘Els Marrecs de Salt’ per a mostrar al públic com eren els castells en el seu origen, l’antic Ball de Valencians.
 
A més, un altre dels objectius de la invitació és establir un agermanament entre les dos colles ja que aquesta festa tancarà els actes del 20 aniversari dels Marrecs.
 
Des d’Algemesí es traslladaran més d’un centenar de muixeranguers al cor de Girona, el quals han preparat figures d’eines molt antigues, com ara la Sénia; de llocs emblemàtics del passat, com el Castell o la Torreta; unes altres que necessiten de força i equilibri com “Cinc en un Peu” o “El Banc” fins a unes altres escenes que han evolucionat amb el temps, cas de la Xopera, l’Encontre o La Tomasina.

Des de la Nova Muixeranga subratllen que Girona és una de les capitals on hi ha un gran percentatge d’immigrants i un dels objectius dels Marrecs de Salt – l’única i la més antiga colla castellera de Girona-, en la seua vessant cultural,  “és que aquests s’arrelen més al territori coneixent la procedència dels costums".
 

Foto: Marrecs de Salt.

L’actuació començarà dissabte a les 19 hores amb els tradicionals “Castells de Vigília” a la Rambla de la Llibertat. Juntament amb la Nova Muixeranga actuaran els Vailets de l’Empordà i els Marrecs de Salt. Aquesta  es realitza tradicionalment la vespra de la festa major del dia de Sant Narcís que és diumenge dia 29.
 

Foto: Ximo Bueno.

La Nova Muixeranga considera aquesta visita “molt important” per a poder seguir acomplint l’objectiu de “donar a conèixer la Muixeranga i la ciutat d’Algemesí per tot arreu”. 


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat