Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a Puig si era necessària l’abstenció ‘a un govern que castiga els valencians’

ACN / València.

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, si era necessària l’abstenció del PSOE a un govern espanyol de Mariano Rajoy que “castiga els valencians amb la seua indiferència, ens ha discriminat i recorregut les nostres lleis que busquen facilitar la vida dels valencians i valencianes”.

Ferri s’ha pronunciat en aquests termes durant la sessió de control a les Corts Valencianes, fent notar a Puig “des de l’estima que li tinc, que és molta i el respecte que li tinc, que és molt” que no està d’acord amb l’explicació del vot en favor de l’abstenció que va fer el cap del Consell al comitè federal del PSOE, assenyalant que ho feia com a president dels valencians. Al respecte, el síndic de Compromís ha remarcat que “els valencians i valencianes són víctimes d’un govern que és un mur insensible a les nostres necessitats”.

En la seua opinió la investidura de Rajoy serà “un episodi molt trist” perquè “guanyaran els poderosos i corruptes, i perdran els valencians”. Amb tot, Ferri ha assegurat que “per sobre del que passe a Madrid està el nostre projecte compartit, podem assegurar que Compromís és garantia que aquest govern continue amb la seua tasca” i ha avançat que seran “igual de contundents i lluitadors” perquè continuen les polítiques del pacte de govern valencià.

En resposta, Ximo Puig li ha agraït la “sinceritat” i “afecte i estima compartida” i ha remarcat que a Madrid “poden haver governs millors o pitjors, però el més important és el que fem els valencians, si treballem units i defensem allò en què creiem”. Puig ha dit que ara hi haurà un govern del PP en minoria i que les circumstàncies seran difícils però ha assegurat que confia “en el poble valencià i els valencians”.

El cap del Consell ha indicat que la tasca conjunta de PSPV i Compromís, amb suport de Podem, a la Generalitat Valenciana “és positiva per als ciutadans” i ha assenyalat que no sempre coincidiran perquè són de partits diferents. “A mi m’agrada la diversitat i com diu la cançó d’un cantant que està ací: Junts, farem saó”, ha dit Puig en referència a una cançó del grup la Gossa Sorda, el cantant del qual és diputat de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa