Diari La Veu del País Valencià
Tardà: ‘No participarem en les negociacions per a la reforma del sistema de finançament’
ACN / RedactaVeu / Madrid

“No participarem a les negociacions per a la reforma del sistema de finançament”. Així de contundent s’ha expressat el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, en la rèplica a Mariano Rajoy durant el debat d’investidura.

“Perquè el finançament que ens interessa, el nostre veritable, és l’agència tributària de la república catalana, que ja estem construint”. A més, el diputat dels republicans ha preguntat a les institucions de l’Estat com explicaran a Europa que s’haja “empresonat” el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per la convocatòria del referèndum. “Estan bojos vostès? Han tingut algun cop seny? ‘Seni’? Han perdut el sentit comú? S’han preguntat per què?”, ha etzibat Tardà.

A més, ha advertit Rajoy que “la societat catalana i milions” d’espanyols no permetran la “deriva” i “l’espiral de repressió”. “Després tancaran el Parlament de Catalunya? No siguin estúpids, el convocaran a Poblet o a Montserrat!”, ha exclamat Tardà.

Tardà ha assegurat que no participaran a les negociacions de la reforma del sistema de finançament. De fet, dues vegades ha insistit en això en la rèplica durant el debat d’investidura amb Mariano Rajoy. “No hi participarem perquè el que ens interessa és l’agència tributària de la república catalana, que ja estem construint”.

D’altra banda, Tardà ha insistit en les inhabilitacions i les conseqüències internacionals que se’n poden derivar. “Després d’Homs qui? Forcadell? No té cap sentit el que estan fent”, ha sentenciat en assegurar que ni catalans ni “milions d’espanyols” permetran aquesta “deriva” en plena “espiral de repressió”.

“On van? Si faran el ridícul. El dia que vostès es presentin a Europa i diguin que han empresonat Puigdemont, què farà? Que l’han empresonat a pesar de ser un president legal i legítim i per convocar un referèndum.”

Tardà ha finalitzat la seua intervenció en català anunciat que “ara que les hi permeten al senyor Rivera espere que ens les permetin també a nosaltres”, ha dit i tot seguit ha manifestat, des de la tribuna del Parlament espanyol i en nom del grup parlamentari d’Esquerra Republicana: “Refermem el compromís de lleialtat i servei del republicanisme envers del poble del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. I dos, volem manifestar el nostre respecte i la nostra adhesió al president Carles Puigdemont, al vicepresident Oriol Junqueras i a tots els membres del Govern. I instem el conjunt de les forces polítiques independentistes i autodeterministes catalanes a treballar plegats, conjuntament per tal d’assolir la libertad de Catalunya. Per la república, fins a la victòria sempre, gracias señora presidenta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa