'Territori de Creació' la programació que fa gran els Premis Literaris Ciutat de Benicarló

Aquesta marca naix amb la vocació de convertir-se en una referència cultural de primer ordre
29 octubre 2016 01:00h
Carles Santos.

RedactaVeu / Benicarló.

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que es lliuraran divendres 4 de novembre, porten de la mà una intensa setmana d'activitat cultural, amb la marca 'Territori de Creació', que naix amb la vocació de convertir-se en una referència cultural de primer ordre.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha presentat les activitats programades en el marc de la setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que s'estendran del 2 al 6 de novembre. L'extens programa de concerts, recitals poètics, exposicions i conferències s'ha englobat sota un concepte genèric que vol definir la veritable essència dels premis: 'Territori de Creació'.

Josep Barberà ha assegurat que “ens trobem en un moment històric per a la cultura a Benicarló. Volem que aquests Premis Literaris i tota l'activitat cultural que els envolta sota la marca 'Territori de Creació' tinguen una llarga trajectòria i consoliden la ciutat com un punt de referència al nostre país”.
 

Imatge: Ajuntament de Benicarló.

Barberà ha afegit que “els Premis Literaris no són uns premis a l'ús. Volem vestir-los amb una marca que vaja més enllà del reconeixement als guanyadors i que es projecte al llarg de tot l'any amb actes culturals i protagonistes de la cultura de primer nivell”. Per això, des de la marca 'Territori de Creació' s'organitzaran, al llarg de tot l'any, un seguit d'actes que prenguen els premis com a referència i enriquisquen la vida cultural de la ciutat .

El catàleg d'activitats per a la setmana de 2 al 6 de novembre compta amb noms punters en el panorama musical nacional, com ara Carles Santos, Inés Borràs o Juan Cortés que seran alguns dels protagonistes en el territori de la música.

També formaran part d'aquesta programació, en l'apartat de les arts plàstiques, el pintor Fernando Peiró Coronado i els seus referents literaris; el dibuixant de còmics Joan Tretze, que oferirà una conferència, i els guanyadors del premis d'Àlbum Infantil Il·lustrat, Fátima Fernández i Juan Hernaz, que parlaran del procés creatiu.

Dins de 'Territori de Creació' també s'ha reservat espai per a ciència. En aquest cas, de la mà de Javier Fernández Panadero, un dels principals divulgadors científics a nivell estatal, que parlarà sobre la mesura i l'experimentació. I, per la seua banda, el benicarlando Vicente Aran Redó, investigador de l'institut de Química Mèdica, dissertarà sobre el retorn de les malalties parasitàries oblidades.

Finalment, també hi haurà cabuda per a recitals poètics, com ara l'espectacle teatralitzat 'Exilis', amb Lluís Batalla i Olga Suàrez, que evocaran una antologia de la poesia de Vicent Andrés Estelles.

Premis Literaris

El lliurament dels premis tindrà lloc divendres dia 4 a les 20 hores a l'Auditori Pedro Mercader. L'acte estarà presentat per l'actor Francesc Anyó i la periodista Reis Juan i comptarà amb l'actuació del conjunt Free Jazz Boleros, format per músics de Benicarló. Els guanyadors seran obsequiats amb una escultura dissenyada per l'escultor basc Iñaki Ruiz de Eguino, una de les principals figures del panorama artístic internacional. La vetllada culminarà amb un sopar preparat i servit pels alumnes de cuina i hostaleria del Centre Integrat Públic de Formació Professional.

La Veu
 

Descargas

next