Diari La Veu del País Valencià
Tot a punt per a la gran final: Soro III contra Puchol II

Paco Durà / València.

La final del XXXI Campionat Individual Bankia, Trofeu President de la Generalitat, és ara per ara la notícia que acapara l’actualitat al llarg de tota la setmana. Encara resten dies perquè es dispute, el proper diumenge, a les 11.30 del matí, a Pelayo, i no es parla d’una altra cosa en els rotgles d’aficionats i en les tertúlies que es solen fer al voltant de cada trinquet.

És, sense dubte, “la partida de l’any”, almenys a priori, i encara que siga la mateixa de l’any passat, amb Soro III i Puchol II enfrontats, la gent té moltes ganes de vore-la. I ja estan venudes pràcticament les entrades. Des de dimarts ja s’han venut totes les de l’escala i part de les galeries i, segons fonts de l’organització, s’acabarà el paper molt abans de diumenge.

Molts seguidors de Vinalesa i Massamagrell

Tant a Vinalesa com a Massamagrell, dos pobles de l’Horta Nord, els aficionats s’han mobilitzat i seran prou els seguidors que acudiran a donar suport al seu ídol respectiu. Des de Vinalesa, “els pucholfans” ja fa dies que anuncien que seran molts i recorden que des de la final de l’any passat tenen “una espineta clavada” que se la volen traure. De Massamagrell, de la mà del Club Pilotari també està preparant-se l’arribada a Pelayo de prou gent, que tindran les entrades tots junts, a la galeria del rest, des d’on animaran el campió.

Puchol II: “Intentaré guanyar la final”

Mentrestant, els protagonistes entrenen quasi a diari a les lloses de Pelayo. I els dos ens diuen trobar-se molt forts, “físicament i mentalment”. Puchol II, ahir, després d’haver entrenat ens declarava estar “fortíssim” i “amb moltes ganes que arribe la final de diumenge. És la partida més important que pots jugar al llarg de l’any i la intentaré guanyar”.

L’escaleter de Vinalesa diu que “des de fa mesos ja estic preparant este campionat. Al temps que jugava, alternava amb entrenaments més específics per a millorar tot allò que es necessita per a disputar l’Individual. I enguany crec que arribe amb millor forma que l’any passat, almenys, en l’aspecte físic. I quant a tocar la pilota, la primera partida, contra Santi, no vaig estar al nivell desitjat, però en la segona, contra Miguel, ja em vaig trobar molt millor. I en la tercera, espere arribar al nivell ideal per a guanyar en la final”.

Puchol: “L’experiència de l’any passat, cal revisar-la”

Respecte a eixa pugna tan definitiva de diumenge davant el campió Soro III, és obligat tenir present la final de l’any passat, que Puchol tingué quasi en les mans i a última hora va perdre. Al respecte, assenyala que “l’experiència de l’any passat hem de revisar-la per a no cometre les mateixes errades. Com també li deurà servir al rival a l’hora de fixar la seua estratègia i per calibrar els dos les possibilitats que tenim l’un i l’altre d’aconseguir l’objectiu. En un mà a mà, tècnicament, sempre n’hi ha errades i cal estar molt concentrat, perquè estes partides tenen afegida una càrrega psicològica important”.

Puchol II durant la presentació de la final de l’any passat. Foto: David Sarasol.

I pel que fa a les possibilitats de guanyar la final, diu que “jo em veig fort i confie estar al nivell de l’any passat, amb la qual cosa crec que tindria molt de terreny guanyat per poder ser campió, si puc corregir algunes coses”. I sobre el rival declara que “a Quico el veig molt fort, com sempre, i crec que l’ambient serà molt bo, amb el trinquet ple i espere que vinguen molts aficionats de Vinalesa, com també ho faran de Massamagrell, i espere que tots gaudisquen d’una bona partida”.

Soro: “Els dos ens coneixem molt i no caben sorpreses”

El campió, Soro III, espera també la final amb “molta il·lusió”, al temps que diu que “intente estar al més tranquil possible en una setmana que es fa llarga i moguda, perquè notes un ambient diferent, només per les telefonades que rep de gent que et dóna ànims i això sempre s’agraeix”.

A nivell físic, el de Massamagrell diu que “em trobe físicament i mentalment molt bé. Estic entrenant sense problemes. Ahir ho vaig fer amb Salva, company amb qui solc fer-ho sovint i crec que estic a punt per a la final”. Sobre la preparació global també assenyala que “després de l’estiu, que sol ser molt pesat, és quan s’intensifica la preparació específica per a l’Individual i crec que tant Puchol com jo estarem en les millors condicions per a jugar el proper diumenge. Ell arriba molt fort, com he pogut comprovar en les partides que l’he tingut enfront i les que últimament li he vist, fins a la de diumenge contra Miguel”.

Soro III durant la presentació de la final de l’any passat. Fotografia: David Sarasol

Respecte a la final de fa un any, en la qual tingué moments complicats, fins que a última hora es va refer, diu que sempre cal revisar-ho tot per a evitar errades; però és una partida nova i diferent en la qual cadascú tindrà la seua estratègia. I si Puchol torna a fer el dau com l’any passat (alt i moll), ja buscaré la manera de contrarestar-ho. És una opció, com jo puc tenir una altra quan entre al dau. Però ens coneixem molt els dos i serà difícil sorprendre el rival”.

A nivell particular, Soro III manifesta que “arribe també en un bon moment, que ja vaig notar en el trofeu Diputació de Castelló i ha seguit en les dos primeres partides de l’Individual. Per tant, pense que la final serà prou renyida i es decidirà per detalls”.

I per últim, respecte a l’ambient puntualitza que: “Espere que estiga el trinquet ple i l’ambient siga bo. La gent que anime cadascú a qui vulga, sempre des del respecte, i desitge que tothom gaudisca d’una bona partida, perquè per a mi jugar una final en el trinquet ple sempre és molt bonic”.

Entrega de trofeus en la final de l’any passat. Fotografia: David Sarasol

Comparteix

Icona de pantalla completa