Diari La Veu del País Valencià
Donald Trump, un dels protagonistes del festival de migmetratges La Cabina

EP / València.

La Cabina, el Festival Internacional de Migmetratges de València, oferirà l’estrena mundial de la cinta The Art of the Deal, versió satírica del best-seller homònim del candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, protagonitzat per Johnny Depp, Ron Howard i Alfred Molina.

El film, que forma part de la Secció Oficial de la novena edició del certamen, encara que fora de competició, es projectarà el mateix dia de les eleccions nord-americanes, el 8 de novembre, a les 22 hores en la Filmoteca, segons ha informat el mateix festival en un comunicat.

El director de la Cabina, Carlos Madrid, ha presentat aquest divendres en la Filmoteca les últimes novetats de la programació, que començarà el pròxim 3 de novembre amb la inauguració del certamen en el Palau dels Arts.

Un any més, la Filmoteca de València serà una de les seus principals en què es programaran les cintes de la Secció Oficial. Mentre, el Centre Cultural La Nau acollirà la secció d’Inèdits, migmetratges de directors consagrats com Abbas Kiarostami, Naomi Kawase, Jean Eustache i Akira Kurosawa, entre uns altres, i la d’Amalgama, consagrada a pel·lícules de no-ficció i altres llenguatges.

La Nau també acollirà el nou apartat que estrena enguany La Cabina, Visuals, on s’oferiran diferents concerts.

Premi al millor cartell

Una altra de les novetats d’enguany és la creació d’un Premi al Millor Cartell d’un migmetratge de Secció Oficial i Amalgama, que serà seleccionat per un jurat expert en la matèria. També s’estrena el curs d’Especialització en Comunicació Cultural, impartit pel director del programa de Radi 3 El setè vici, Javier Tolentino.

La Cabina està organitzat per l’Aula de Cinema de la Universitat de València (UV), CulturArts-IVAC i la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport a través de la direcció general de Cultura i Patrimoni i amb el patrocini de Cerveses Túria i Caixa Popular.

Carmen Amoraga, directora autonòmica de Cultura i Patrimoni, ha destacat la “sorprenent consolidació” del festival i ha recordat que al començament “solament rebia el suport de la UV”. Finalment, “ha acabat per convertir-se en un referent mundial, l’únic d’aquestes característiques”.

El director ha destacat “l’augment any rere any” de l’afluència de públic, però encara queda molt per fer per aquest format audiovisual en altres plataformes com la digital o la televisió”, ha postil·lat.

Inauguració al Palau de les Arts

La Cabina s’inaugura en l’Auditori del Palau dels Arts de València dijous que ve 3 de novembre a les 20.30 hores i oferirà projeccions internacionals de 30 a 60 minuts fins al diumenge 13 de novembre, totes en versió original subtitulada.

La gala d’obertura la conduirà el trio humorístic CinemaScupe i estarà acompanyada per una actuació en directe de la banda valenciana Ratolines i la projecció del migmetratge inaugural La balada d’Ella Plummhof.

Comparteix

Icona de pantalla completa