Paelles gegants i ‘mascletà’ per a celebrar els 100 anys del Mercat Central de València

El diumenge 6 de novembre, amb el lema ‘La Festa del Mercat. Gràcies, València’, aquest enclavament erigit també com un dels principals atractius de la ciutat, celebra el seus primers cent anys de vida a ritme de dolçaina i tabalet
28 octubre 2016 01:00h
Imatge del cartell de la celebració.

RedactaVeu / València.

La Festa del Mercat. Gràcies, València’. Aquest és el títol de la celebració, que tindrà lloc el pròxim diumenge 6 de novembre, dels 100 anys del Mercat Central de València.

Els actes programats per a aquesta centenària celebració culminaran amb la cocció de paelles gegants en la zona de vianants de davant de la Llotja (a partir de les 14.30h). Es prepararan 2.000 racions, que tindran un preu de 3 euros cadascuna, amb beguda inclosa. Mitja hora abans, es dispararà una ‘mascletà’ en la propera plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnica dels germans Caballer.

A més a més, durant tota la jornada tindran lloc activitats per a totes les edats en la plaça del Mercat, entre les quals destaca l’actuació de ‘dansaes’ a ritme de dolçaina i tabalet, amb la qual es pretén festejar el segle de vida de l’emblemàtic mercat a ritme dels instruments més representatius del folklore valencià” i “mostrar l’originalitat de la indumentària típica de la ciutat”.

Amb aquesta celebració, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç, es pretén agrair a València “els 100 anys viscuts amb el Mercat Central”, ja que “sense els nostres clients aquest mercat no hauria tingut raó de ser”.
 

Foto: GettyImages- Mercat Central de València.

El Mercat Central de la ciutat de València és una construcció d'estil modernista que va començar a construir-se l'any 1914. És el major centre d'Europa dedicat a l'especialitat de productes frescos i el primer mercat del món que ha afrontat el repte de la informatització de les vendes i distribució a domicili.
 
next