Diari La Veu del País Valencià
Alcaldes i càrrecs del PSPV signen la ‘Declaració de la Pobla de Farnals’
RedactaVeu / Pobla de Farnals

Representants del PSPV de l’Horta Nord, entre els quals figuren alcaldes i alcaldesses, portaveus i càrrecs públics i orgànics dels diferents municipis de la comarca, han signat un manifest anomenat ‘Declaració de la Pobla de Farnals’ en la qual expressen la seua “preocupació” davant la “falta de sensibilitat” del Comitè Federal i de la Gestora del PSOE “cap als reiterats pronunciaments de les diverses estructures del nostre partit”.

En la Declaració subratllen que s’han dut a terme “infinitat d’assemblees i executives locals, comarcals i de la demarcació, que s’han pronunciat “per mantenir la postura del no és no”. I entenen que aquesta manera de procedir ha provocat una “fractura entre la militància i els seus òrgans federals, de conseqüències greus” i “imprevisibles” en el curt i mig termini, alhora que apunten que aquesta actitud “està provocant desil·lusió, incomprensió, rebuig i indignació en les bases del partit”.

Davant el resultat de les votacions del Comitè Federal del dia 23, que possibilitarà mitjançant l’abstenció en segona votació un govern del PP, presidit per Mariano Rajoy, reiteren “la necessitat” que es convoquen el Comitè Provincial i Nacional “amb la finalitat d’escoltar i participar en el debat necessari sobre la situació actual del nostre partit, les causes que l’han provocat i l’actuació dels nostres representants en els diversos òrgans federals”, ja que entenen que resulta “greu i insòlit” que només tinguen coneixement pels mitjans de comunicació.

En segon lloc, expressen la seua “profunda tristesa i decepció” per la decisió del Comitè Federal i “perquè no s’ha escoltat l’opinió dels nostres militants”. Per aquesta raó, reiteren l’exigència que es convoque un Congrés extraordinari i Primàries per a l’elecció de Secretari/a General “i acabar com més prompte millor amb aquesta situació d’interinitat i escassa legitimitat que suposa estar dirigits per una Gestora sense capacitat estatutària”.

Caça de bruixes

Finalment, manifesten que els causa “preocupació” la percepció que la situació actual puga convertir-se “en una caça de bruixes” que augmente “la divisió i fractura que vivim”, per la qual cosa entenen que seria el més intel·ligent i desitjable “permetre que els nostres diputats i diputades puguen expressar, en consciència, el seu vot socialista en contra del PP en la sessió d’investidura, sense que açò porte aparellades pressions i/o amenaces de càstigs i expulsions”.

La declaració està signada per representants i càrrecs del PSPV Almàssera, Museros, Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Vinalesa, Massalfassar, Alboraia, Pobla de Farnals, Tavernes Blanques, Puçol, Burjassot, Paterna, El Puig, Massamagrell, Albalat dels Sorells, Godella, Albuixech, Moncada, Foios i Meliana.

Comparteix

Icona de pantalla completa