Diari La Veu del País Valencià
L’independentisme es retroba en la Muntanya de la Patà del Puig

RedactaVeu / El Puig.

Els independentistes valencians s’han retrobat al 57è Aplec del Puig organitzat per primera vegada per ERPV, després que l’any passat no se celebrara aquest acte per la desaparició de l’històric PSAN de Josep Guia .

El president d’ERPV, Josep Barberà, ha explicat que “organitzant aquest aplec prenem el relleu d’una organització degana de l’independentisme com és el PSAN, però també reivindiquem l’herència d’aquells valencianistes de preguerra que van plantar la llavor d’un valencianisme que en aquell moment, com ara, tenia vocació de masses”.

Barberà, en declaracions a La Veu, ha assenyalat que “és una satisfacció, responsabilitat i un orgull poder organitzar aquest Aplec, n’estem molt satisfets”.

En l’acte de la Muntanyeta de la Patà han participat Gabriel Rufián, diputat d’Esquerra Republicana en el Congrés espanyol; Josep Barberà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Teresa Jordà, diputada d’Esquerra en el Congrés espanyol, i el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral.

La diputada Teresa Jordà ha anunciat que “el 2020, no patiu, tindrem la república catalana” i ha fet una crida: “Valencianistes sobiranistes, l’hora és greu, però gloriosa”.

Per la seua banda, el diputat al parlament espanyol Gabriel Rufián, que ahir va ser protagonista pel seu discurs, que va encendre la bancada del PSOE, ha acabat la part que ahir “no em deixarem acabar en el Congrés”.

Rufián, d’una banda, també ha reafirmat que “el procés és l’única amenaça a l’statu quo” i, per l’altra, ha assenyalat que “l’única diferència amb Podemos és que ells no poden”. El diputat també ha defensat l’aliança que governa ara Catalunya: “Anant amb Junts pel Sí, no hem enganyat ningú”.

Rufián, en declaracions a La Veu després de l’acte, ha recalcat que “per a mi és una satisfacció estar al Puig i al costat dels Països Catalans, a favor d’una república catalana, una república valenciana i, per tant, uns Països Catalans”

Durant l’aplec, que ha sigut presentat per Reis Juan, periodista i extreballadora de RTVV, s’ha retut homenatge a Vicent Marco Miranda, alcalde republicà de València, a càrrec de Paco Galiano, president d’ERPV de València ciutat, qui ha demanat a Joan Ribó un carrer per a Marco Miranda. L’acte ha estat amenitzat per Borja Penalva i Mireia Vives.

A l’acte han assistit, entre altres, els màxims dirigents del Bloc, Àgueda Micó i Rafa Carbonell, i el secretari d’ACPV, Toni Gisbert.

Comparteix

Icona de pantalla completa