Diari La Veu del País Valencià
Empreses de la llista de Bárcenas ‘han rebut 2.200 milions’ en contractes del Consell
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha denunciat, arran de l’informe de la UDEF sobre la suposada caixa B del PP, que les empreses que figuren en la llista de Bárcenas han rebut 2.200 milions d’euros del partit conservador en el Palau de la Generalitat. La formació d’esquerres aportarà tota la documentació, extreta de diaris oficials autonòmics, a l’Audiència Nacional. Per a Blanco, “si sumem les adjudicacions que van rebre aquestes empreses d’obra pública de l’Estat i les adjudicacions autonòmiques, s’entén perfectament la gravetat de la llista de Bárcenas”. A més, el portaveu adjunt d’EUPV en les Corts, considera que el País Valencià “és un terreny clau ja que connecta la suposada caixa B del PP amb la trama Gürtel. És l’epicentre de la trama, ni més ni menys”, afegeix.

La informació recopilada per Esquerra Unida indica que Constructora Hispánica SA va rebre més de 56 milions d’euros, bàsicament de la Conselleria d’Obres Públiques, OHL més de 71 milions d’euros per adjudicacions atorgades exclusivament per l’EPSAR, Aldesa SA va rebre més de 93 milions d’euros, Sacyr més de 998 milions, AZVI va rebre 88,5 milions, EOC de Obras y Servicios va rebre més de 4 milions d’euros, FCC en va rebre 106,1 milions i, finalment, Sedesa en va rebre 843,4 milions.

“Anem a aportar aquesta informació a l’Audiència Nacional perquè és una peça clau del puzle del presumpte finançament il·legal del PP”, afirma el diputat d’EUPV qui també ha recordat que una de les empreses va rebre més de 71 milions d’euros exclusivament de la mà de Juan José Morenilla, un dels principals imputats pel brutal saqueig de la depuradora de Pinedo.

Blanco també ha demanat explicacions al president de la cambra autonòmica, Juan Cotino, per l’anotació en la llista de Bárcenas d’una suposada aportació de 200.000 euros al PP el tràgic 11 de Març de 2004. “En aquell precís moment Cotino era delegat del Govern i cal que aclarisca si algun membre de la seua família, singularment el seu nebot encarregat de la gestió de l’empresa, va finançar il·legalment el PP”, exigeix el diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa