Diari La Veu del País Valencià
Un València Basket constant aplaca el bon inici lliguer del Morabanc Andorra (88-62)

EFE / València.

El València Bàsquet va sumar la seua quarta victòria de la temporada davant el MoraBanc Andorra, al qual va anar minant sense descans durant els tres primers quarts per acabar superant-lo per més de vint-i cinc punts d’avantatge.

La victòria de Bojan Dubljevic en el seu duel particular amb Giorgi Shermadini, la bona direcció d’Antoine Diot, l’ambició de Pierre Oriola i la punteria de Rafa Martínez es van unir a una notable defensa per a situar el València a un nivell inaccessible per al seu rival.

Amb un quintet molt físic, l’Andorra va plantar cara al València en l’inici però els locals van tenir la paciència necessària per a fer-se amb la iniciativa del joc. Dubljevic es va imposar en el primer assalt del seu cos a cos contra Shermadini i això va facilitar les coses al seu equip (11-4, m.6).

El bon treball d’Antetokounmpo es va quedar quasi sense premi per la bona defensa local i la rotació va encallar durant uns minuts, els dos equips però l’ímpetu de Pierre Oriola i de Romain Sato va despertar els locals i els va permetre ampliar la seua distància al marcador en més de deu punts (30-16, m.15).

Pierre Oriola defensa Nacho Martín que intenta entrar per encistellar. Fotografia: EFE.

Veient que el partit se li podia escapar, el tècnic dels andorrans Peñarroya va reconstruir el seu quintet, però el debut de Kravtsov va permetre al València frenar Shermadini sense desgastar massa a Dubljevic i la bona direcció del joc de Diot va permetre als locals arribar al descans amb un còmode avantatge (38-27, m.20).

A la represa, Pedro Martínez va fer debutar al partit Van Rossom i el belga, encara recuperant-se de la seua llarga lesió de genoll, va suar per a fer funcionar el seu equip i ho va aconseguir, en bona part gràcies al fet que Dubljevic va tornar a guanyar el seu duel amb Shermadini.

Els punts de Nacho Martín van sostenir durant uns minuts l’Andorra, però amb el retorn a la pista de Diot va tornar la fluïdesa als locals que van anar ampliant la seua renda fins arribar a l’últim quart amb la victòria a la butxaca (59-42, m .30).

Però el València Basket no va frenar i malgrat l’eficàcia de Burjanadze, la inspiració de Rafa Martínez i la fam d’un incombustible Pierre Oriola li va permetre portar el seu avantatge per damunt dels vint punts i acabar amb qualsevol tipus de resistència dels visitants.

Fitxa tècnica:

88 – València Basket (16 + 22 + 21 + 29): Diot (6), Sastre (1), San Emeterio (9), Sikma (-), Dubljevic (18) -cinc titular- Thomas (8), Van Rossom (4), Sato (4), Vives (-), Rafa Martínez (15), Oriola (17) i Kravtsov (6).

62 – MoraBanc Andorra (10 + 17 + 15 + 20): Albicy (6), Jelinek (5), Antetokounmpo (3), Martín (8), Shermadini (16) -cinc titular- Schreiner (-), Burjanadze ( 12), Navarro (2), Walker (10), Colom (-), i Maric (-).

Àrbitres: Hierrezuelo, Martínez i Sacristán. Sense eliminats.

Incidències: partit corresponent a la sisena jornada de la fase regular de l’ACB disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant 8200 espectadors.