Intersindical encara el seu V Congrés amb l’objectiu de créixer i implantar-se més

Els dies 18, 19 i 20 de novembre tindrà lloc el congrés a Cullera (la Ribera Baixa)
1 novembre 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Els propers 18, 19 i 20 de novembre tindrà lloc a Cullera (la Ribera Baixa) el V Congrés d’Intersindical Valenciana. Sota el lema 'Creixent' es debatran les ponències de Política Sindical, Organització, Estatuts i determinació d’àmbits, Dones i la Carta Financera, així com també se sotmetrà a debat la ponència de Salut Laboral i una resolució sobre les pensions, ha explicat el sindicat a través d’un comunicat.

Hi participaran 132 delegades i delegats que representen els nou sindicats i 15.000 persones afiliades que formen part de la Intersindical Valenciana. A més, estan convidades diverses organitzacions socials, sindicals i polítiques, així com autoritats locals i autonòmiques.

El Sindicat es va constituir l’11 de maig de 2002 i a hores d’ara la implantació en el món laboral “mesurada en base als resultats electorals, és de 556 delegades i delegats”. Amb una “important” presència en l’administració pública, també tenen presència en el sector privat, però el múscul és sens dubte en l’àmbit de l’ensenyament públic, on són el sindicat majoritari, amb majoria absoluta al no universitari. El més votat a la Generalitat Valenciana, on són el segon sindicat en nombre de delegades i delegats, i amb presència en sectors com: administració local, autonòmica i estatal, administració justícia, sanitat pública i privada, audiovisual, metall, turisme, construcció, neteja, personal dependent, transport públic i privat, sector ferroviari.

Durant el congrés es tractaran diferents situacions de les sectorials que conformen la Intersindical però, destaca aquells que atenyen a l’Organització, Estatuts i determinació d’àmbits, on destaquen “la necessitat de treballar per avançar en la cohesió, extensió i implantació de la Intersindical Valenciana”.

Pel que fa a la ponència de Política Sindical aposten, “davants dels nous escenaris polítics, per una Intersindical Valenciana més unitària, autònoma, assembleària, reivindicativa, feminista, nacional i de classe”. En eixe sentit, es proposen “promoure un gran acord social i ciutadà entre les diferents organitzacions sindicals, socials i ciutadanes, perquè les propostes de canvi no s’aturen sinó que, al contrari, adquirisquen un fort impuls que es concrete en una multiplicitat de propostes en defensa dels drets de la ciutadania i dels interessos valencians, començant per un finançament més just que possibilite les millores que la societat valenciana necessita”.

L’acció sindical “ha d’estar orientada pels trets definitoris” del Sindicat: de classe, nacional, unitària, autònoma, reivindicativa, feminista, ecologista, plural, democràtica i assembleària”. El Sindicat tindrà en compte, “seguint el seu model, les decisions de les assemblees que s’hi convoquen i continuarà treballant en els espais unitaris per construir, des de baix, un moviment social i popular que siga el motor de la millora de vida de les valencianes i valencians, la transformació social i avance en l’autogovern del País”.


 
next