Diari La Veu del País Valencià
La Marató de València supera el seu rècord amb més de 18.800 inscrits

EFE / València.

La Marató de València, organitzada per la Societat Esportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha superat la xifra dels 18.800 corredors per a la cursa del proper 20 de novembre, per la qual cosa ja ha batut el seu rècord de participació.

Encara queden tres setmanes per a la celebració de la prova i la xifra d’inscrits és ja la més alta de la història de la cursa valenciana i suposa un creixement d’un 13% respecte de l’edició del 2015.

València es convertirà aquest any en la primera marató de la història de l’Estat espanyol guardonada amb la ‘Road Race Gold Label’ de la IAAF, que acredita aquesta carrera com una de les millors del planeta en la distància dels 42.195 metres.

Els registres de participació de la carrera valenciana són els més alts de la història i l’explicació d’aquest creixement està fonamentada en l’augment de corredors estrangers i el salt quantitatiu en la xifra de dones que participaran en la prova.

La passada edició de la marató. Fotografia: València ciutat del running.

En aquesta 36a edició, hi haurà més de 5.800 corredors estrangers, un 36% més que en la passada edició. A més, 82 països dels cinc continents comptaran amb almenys un participant en l’esdeveniment.

Per la seua banda, la participació femenina ha elevat el seu cens fins a les quasi 2.700 dones, el que suposa també un augment del 29% respecte de la marató de 2015. A més, el creixement femení ha anat d’acord amb el salt quantitatiu del cens total de la prova, ja que enguany les dones sumaran més d’un 14% de la marea de corredors que participarà en la gran prova de la ciutat de València.

La cursa valenciana encara deixa una via oberta per als corredors més endarrerits que encara no han decidit fer-se amb la seua inscripció. Els dorsals continuen a la venda a un preu de 90 euros, subjecte a la disponibilitat dels mateixos.

Mentrestant, la 10K València Trinidad Alfonso ja ha esgotat tots els seus dorsals per a la cursa que acompanyarà el gran fons valencià per excel·lència.

Comparteix

Icona de pantalla completa