Diari La Veu del País Valencià
Raimon diu adéu als escenaris amb 12 concerts a Barcelona

ACN / València.

El cantant Raimon s’acomiadarà dels escenaris el maig del 2017 amb dotze concerts al Palau de la Música Catalana. Així ho ha donat a conèixer aquest dimecres el Palau, que ha convocat una roda de premsa per al pròxim divendres, en la qual el cantant valencià presentarà ‘Dotze recitals de comiat’ acompanyat per la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, i del director general del Palau de la Música Catalana, Joan Oller. Els concerts de comiat es produiran durant els quatre caps de setmana de maig, en recitals consecutius divendres, dissabte i diumenge, i significaran l’adéu definitiu de Raimon dels escenaris, segons la convocatòria.

El cantant de Xàtiva es troba immers des de l’abril en una gira que, sota el títol ‘Raimon a casa’, visita una quinzena de poblacions del País Valencià. 2015 i 2016 han estat uns anys en què l’autor d’Al vent ha rebut el reconeixement que les institucions valencianes li havien negat. L’octubre del 2015, el Govern valencià li va atorgar l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i, el novembre del mateix any, Xàtiva el va nomenar fill il·lustre i li va regalar la possibilitat d’oferir dues actuacions úniques al Gran Teatre de la ciutat.

Unes setmanes abans de finalitzar la gira valenciana, amb data final el 5 de desembre a Alacant, Raimon presentarà, al Palau de la Música, aquest divendres, els dotze espectacles amb què s’acomiadarà dels escenaris. El desembre de l’any passat, Raimon celebrava el seu 75è aniversari amb dos recitals antològics a l’Auditori. El cantautor duu més de 50 anys als escenaris amb actuacions arreu del món: els Estats Units d’Amèrica, el Japó, França, Cuba, Mèxic, l’Argentina o Alemanya, entre d’altres.

És un dels membres més representatius de la història contemporània de la cançó en català i ha musicat poemes propis i també de clàssics valencians de la nostra literatura com ara Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi, Joan Roís de Corella, Joan Timoneda i Jaume Roig.

L’any 2014 va ser distingit amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, sent el primer músic amb aquest guardó. Al llarg de la seua trajectòria, Raimon ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Música 1993, la Medalla d’Or de la Generalitat 1997, el Premi d’Honor de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música 2007, la Medalla de la Universitat de València 2009, la Medalla de la ciutat de Barcelona 2012, la Medalla del Círculo de Bellas Artes de Madrid 2014 i la Gran Creu de l’Orde de Jaume I el Conqueridor de la Generalitat Valenciana de l’any 2015. La Universitat d’Alacant el va investir Doctor Honoris Causa l’any 2011.

Comparteix

Icona de pantalla completa