Diari La Veu del País Valencià
La Parreta, el barri oblidat de València, al costat de la Fe

RedactaVeu / València.

La mala herba, els excrements d’animals domèstics i nombrosos vehicles són els únics habitants del grandiós solar que “de manera eufemística i surrealista rep el nom de plaça del Poeta Salvador Rueda”, segons denuncia l’ACR Constantí Llombart, que ha dirigit un escrit a l’Ajuntament de València i a la Generalitat per tal de posar remei a aquest estat d’abandó.

Segons la nota, la plaça del poeta Salvador Rueda, on fa uns 30 anys aproximadament va estar situat l’antic mercat de Benicalap, “segueix sense estar urbanitzada, usant-se com un simple aparcament on tenen refugi tot tipus de vehicles. Al costat d’aquesta caòtica i suposada plaça, i molt prop de l’antiga Ciutat Sanitària La Fe i de l’Església La Barraqueta, existeix un solar immens, on encara pot observar-se el paviment dels llocs del popular espai comercial”.

Legalment, el que es coneix hui com ‘La Parreta’ és una zona urbana que pertany al barri de Campanar, encara que no rep els mateixos beneficis i manyagues institucionals que aquell singular i popular barri de València i està hui en dia molt més relegat gràcies a la desaparició de l’antic hospital La Fe, ja que molts comerços han hagut de tancar, segons expliquen.

Paradoxalment, aquest barri “tan degradat i oblidat per totes les institucions i el mateix moviment veïnal” es troba molt més a prop de Benicalap i de Marchalenes, “però manca d’un espai enjardinat i dels equipaments i serveis adequats per al seu alt nivell demogràfic i les seues diverses problemàtiques socials”.

Alguns veïns de la zona consideren que ha de constituir una prioritat per al nou govern municipal i per als gestors autonòmics “iniciar un procés per a urbanitzar la plaça del poeta Salvador Rueda i tots els carrers que integren la zona denominada ‘La Parreta’ i procedir a la creació d’un parc o zona enjardinada en l’immens solar annex a la plaça”. L’objectiu no és altre que “dignificar un espai que porta sent usat com a abocador i aparcament dels residents des de fa 3 dècades”.

Enllaç a les instàncies remeses a l’Ajuntament de València i a la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa