Enric Bataller (Compromís): ‘El CIE d'Aluche és una presó en tota regla’

El diputat de Compromís lamenta la “imminent” reobertura del CIE de Sapadors a València prevista per a hui, segons informa el col·lectiu CIEs No.
2 novembre 2016 01:00h

Redactaveu / Madrid.

“Hi ha dobles reixes en les finestres, tanques de separació pertot arreu i a l'interior amb prou faenes hi ha llum”, així ha explicat el diputat de Compromís, Enric Bataller, les condicions que es donen en el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d’Aluche.

Bataller, que ha visitat el CIE junt amb altres diputats del Congrés, ha assenyalat que aquests centres són “una presó en tota regla, incompatibles amb l'Estat de Dret” .

Compromís, que el passat 29 d'agost ja va exigir al Govern espanyol el tancament de tots els CIE que existeixen a l’Estat, ha reiterat la necessitat d'acabar amb aquestes instal·lacions on els interns viuen en un complet règim de privació de llibertat.

Els diputats de la comissió d'Interior que s'han desplaçat fins al centre situat en Aluche no han pogut parlar amb cap dels interns a pesar que un dels objectius de la visita era comprovar l'estat de les persones que van protagonitzar el motí del passat 18 d'octubre.

“No entenem com persones que han comès una falta administrativa compartisquen el mateix règim que condemnats que estan a l'espera de ser empresonats en els seus països d'origen”, ha assenyalat Bataller, qui ha incidit en el caràcter “carcerari” d'aquests centres.

Compromís ha aprofitat, així mateix, per a lamentar la “imminent” reobertura del CIE de Sapadorsa València prevista per a demà, segons informa el col·lectiu CIEs No. 
next