Diari La Veu del País Valencià
La nova campanya del Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana arriba a Alacant
RedactaVeu / Alacant

Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Alacant han donat a conéixer la campanya “Eres important. Fes-te voluntària lingüística”, amb la qual l’entitat cívica tracta d’incrementar el nombre de parlants de valencià gràcies a la participació de voluntaris i aprenents en aquest programa.

Segons Escola Valenciana, la nova imatge del Voluntariat pel Valencià “fa valdre la tasca dels voluntaris i voluntàries” i, alhora, “tracta d’engrescar d’altres a sumar-se a la iniciativa”.

La confecció d’aquesta campanya s’ha desenvolupat amb fotografies reals dels voluntaris. “Buscàvem identitat, volem que qualsevol ciutadà se senta reflectit i s’identifique amb les persones que hi apareixen, perquè tots els valencianoparlants podem ajudar a altres a parlar valencià”, explica el responsable del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font.

Regalar el teu temps per ajudar els aprenents de valencià

La campanya “Eres important. Fes-te voluntari lingüístic” emfatitza el paper dels voluntaris i les voluntàries que regalen el seu temps per ajudar els aprenents de valencià a millorar l’expressió oral i la fluïdesa en situacions quotidianes. “Amb un gest tan senzill com és parlar, conversar en valencià i, passar una estona agradable amb algú que vol aprendre, compartim el nostre coneixement de la llengua i, a més, gaudim d’una experiència humana molt enriquidora”, comenta el portaveu del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font.

La coordinadora tècnica del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, romanesa d’origen i valenciana d’adopció, ha exposat que Escola Valenciana ha volgut incloure imatges de voluntaris i voluntàries que ja han participat en altres campanyes “per evidenciar la fidelitat de molts voluntaris que, any rere any , continuen incrementant el nombre de parlants de valencià de forma altruista a través del Voluntariat pel Valencià”.

La secretària de la Cívica –entitat federada a Escola Valenciana, que treballa per la normalització de la llengua a l’Alacantí–, Begonya Cabrera, ha comentat que “és un luxe disposar de 20 mupis a la ciutat d’Alacant per a promoure l’ús del valencià i la participació de voluntaris i aprenents en aquest programa”. Per la seua banda, M. Carmen Rico, voluntària des de fa tres anys, considera que “és una tasca molt positiva, cada any coneixes a dos o tres persones amb les quals comparteixes la teua estima per la llengua i fas que aquests l’estimen també”.

El portaveu del Govern municipal d’Alacant, Natxo Bellido, ha declarat que la nova campanya del Voluntariat pel Valencià “és molt útil, agradable, atractiva, divertida, perquè la gent comence a parlar valencià”.

Mupis

Durant els mesos d’octubre a desembre, els suports publicitaris del Voluntariat pel Valencià estaran ubicats als carrers més concorreguts de les tres principals ciutats valencianes. A València, formaran part del mobiliari urbà del 24 d’octubre al 7 de novembre; a Alacant, del 31 d’octubre al 4 de desembre i, a Castelló, de l’1 al 15 de novembre.

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana es va crear l’any 2005 i, en aquests 11 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte 22.300 voluntaris i voluntàries de 72 localitats diferents.

L’entitat cívica espera incrementar substancialment la participació en aquest projecte gràcies al compromís i la solidaritat dels voluntaris i, també, gràcies a les administracions que proposen als funcionaris el seguiment d’aquest programa per oferir un servei de qualitat a la ciutadania que s’adreça en valencià. Els Ajuntaments de Castelló, Alacant i València són exemples d’administracions locals en les quals s’ha dinamitzat entre els treballadors el Voluntariat pel Valencià. En breu, la Diputació de València també formarà part d’aquesta xarxa.

Comparteix

Icona de pantalla completa