Diari La Veu del País Valencià
ACPV participa en l’Assemblea d’ELEN i la trobada amb el president Puigdemont

RedactaVeu / Barcelona.

El membre de la JD d’ACPV i vicepresident d’ELEN, Ferran Suay -també columnista de La Veu-, es reunirà aquest divendres, dia 4, amb el president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont. En la trobada “s’hi abordaran temes relacionats amb el caràcter internacional de la situació en què viuen tots els parlants de llengües que, com la nostra, estan sotmeses a minoració”, segons ACPV.

Ferran Suay també participarà en l’Assemblea General d’ELEN que se celebra aquest dissabte a Barcelona, a l’estadi del FC Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. L’Assemblea serà presidida per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Durant la jornada, es debatran línies d’actuació sobre el multilingüisme a Europa, i la situació de discriminació que pateixen les llengües minoritzades “raons que expliquen la importància que el País Valencià siga representat en l’Assemblea, a través d’Acció Cultural del País Valencià”, segons ACPV.

ELEN (European Language Equality Network, Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística) aplega més d’un centenar d’associacions europees que treballen pel reconeixement de llengües minoritzades a Europa, i és la principal ONG d’associacions davant les institucions europees.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) forma part d’ELEN, junt amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear (les tres associacions formem la Federació Llull, que és l’estructura associativa més important en defensa de la llengua i la cultura catalanes). ACPV entén que la seua presència i projecció en l’àmbit europeu és “de gran importància per a la visibilitat d’una llengua i una cultura que l’Estat espanyol discrimina sistemàticament”, i que aquesta presència “no pot limitar-se a la participació o organització d’actes puntuals”, que es perden entre el gran nombre d’actes, conferències, presentacions i debats que cada dia tenen lloc a les institucions europees, “sinó que ha de tenir caràcter permanent”.

És per això que ACPV i la Federació Llull decidiren passar a formar part d’ELEN, i és també per això que un membre de la Junta Directiva d’ACPV, Ferran Suay, responsable de la Secció de Política Lingüística, ha estat triat com a vicepresident d’ELEN.

Comparteix

Icona de pantalla completa