Diari La Veu del País Valencià
L’Aplec dels Ports recupera l’ús de l’article ‘lo’

RedactaVeu / la Mata.

La vila de la Mata rebé l’encàrrec d’organitzar el proper XXXIX Aplec dels Ports que aquest any ha tingut lloc a Villores.

Els organitzadors de l’edició de 2017 ja estan treballant per dur-lo endavant i de moment, han celebrat una consulta als veïns per triar el lema que guiarà l’edició. Així, de la votació ha eixit el lema: “Arrapem pels Ports, defensem lo nostre”, un leitmotiv que han explicat amb un vídeo que han llançat a les xarxes per començar a encendre la flama.

Els joves que ho porten endavant són sabedors que l’article neutre “lo”, emprat en el lema, no és normatiu però, els mateixos organitzadors argumenten que “som totalment conscients que en un llenguatge estandarditzat, l’expressió és totalment incorrecta, però per a nosaltres, un lema surt del cor, i allò important és el que transmet. Per això aquest any arraparem pels Ports i defensarem lo nostre tan bé com puguem!”.

Pel que fa a la tria del lema, recorden que “lluitem pels Ports, estimem la nostra terra i la defensem allà on anem. Per això és un lema que només escoltar-lo vam pensar: és el que estem buscant, amb totes i cadascuna de les paraules que apareixen: ARRAPEM PELS PORTS, DEFENSEM LO NOSTRE!”.

Comparteix

Icona de pantalla completa