Diari La Veu del País Valencià
Un veí de Torrevella processat per intentar matar les gosses del veï amb fulles d’afaitar
RedactaVeu / Torrevella

El jutjat d’Instrucció nº 2 de Torrevella ha processat un veí de Torrevella, -la identitat del qual respon a les inicials VEP-, per -presumptament- intentar acabar amb la vida de les gosses del seu veí a través de la ingesta reiterada de fulles d’afaitar encobertes en diversos aliments.

El jutjat ha resolt a través d’una interlocutòria, una fiança de 1.443,12 euros i la posada a la disposició de les actuacions al Jutjat penal nº 2 per ser jutjat “per un delicte de maltractament d’animals domèstics”, segons resa l’escrit.

Aquesta actuació judicial, que crea un precedent judicial molt important a l’Estat espanyol, implica el processament de l’acusat per, presumptament, intentar matar les dues gosses de raça Llaurador del seu veí, aprofitant per a donar-los cada vegada que el seu amo anava a treballar, aliments que contenien els objectes tallants.

Intervenció quirúrgica per a extraure les fulles

El veí de Torrevella s’enfronta a una acusació per un presumpte delicte de maltractament animal després de, presumptament, subministrar-li a les gosses del seu veí, JVV, en diverses ocasions entre febrer i març de 2015, trossos de menjar que contenien en el seu interior fulles d’afaitar. Ambdues gosses van necessitar cures veterinàries per a guarir les ferides produïdes, i una d’elles fins i tot va precisar d’una intervenció quirúrgica per a extraure-li les fulles.

L’acusació particular de l’amo de les gosses, l’advocada i criminòloga Eloísa Sarrió -lletrada del despatx ‘A de Advocades’, equip jurídic fundat en 2011 i pioner al PV en l’especialitat de Dret Animal, sol·licita per a VEP “un any i sis mesos de presó per un delicte continuat de maltractament d’animals domèstics”, segons l’article 337 del Codi Penal, inhabilitació especial per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tinga relació amb animals i la pena accessòria d’inhabilitació per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com la responsabilitat civil i les costes del procés”, va explicar Eloísa Sarrió.

‘La violència animal pot generar violència a iguals’

Per a la criminalista, amb l’actual legislació “les condemnes penals per maltractament animal són ridícules, solament preveuen entre tres mesos i díhuit mesos de presó, de manera que, -llevat que el condemnat tinga antecedents-, és quasi impossible el seu ingrés a la presó”.

“Les lleis, -afig Sarrió-, són manifestament millorables, però mentre aquestes no canvien, cal aconseguir que les que tenim s’apliquen amb rotunditat i es posen mitjans i voluntat suficients perquè s’investiguen i perseguisquen aquests delictes, i açò pel dany causat als animals, però també perquè una persona que abusa d’un animal manca d’empatia cap a altres éssers vius i està provat que té major risc de generar violència cap a altres persones”, va concloure.

Comparteix

Icona de pantalla completa