Diari La Veu del País Valencià
Un València Basket solvent enfonsa l’Olimpia Ljubljana i encarrila la seua passada (87-74)

EFE / València.

El València va sumar la seua segona victòria, en aquesta primera fase de l’Eurocup, davant un Olimpia Ljubljana que compta els seus quatre partits per derrotes i al qual va ancorar quasi definitivament en l’últim lloc del grup, fet que suposa encarrilar la seua pròpia classificació, ja que només un dels cinc equips quedarà eliminat.

Amb el record de la derrota en el seu últim partit europeu davant l’Hapoel Jersusalem, el València tenia clar que no volia que se li complicara el xoc i encara que ho va controlar en tot moment, en certs compassos de l’encontre es va contagiar del desordre de l’Olimpia i no va ser fins al últim quart que va aconseguir sentenciar-lo.

El conjunt de Pedro Martínez va eixir amb ganes de liquidar el partit per la via ràpida. Als desset segons, Romain Sato ja havia fet un triple i als dos minuts, el tècnic visitant ja havia hagut de demanar un temps mort, amb 10-1 al marcador i el seu equip asfixiat per la defensa local.

Els punts de Hrovat van donar aire a l’Olimpia però Van Rossom, cada dia un poc més a prop del que va ser abans de la seua greu lesió, va mantenir ferm el timó dels locals (17-6, m.6). Amb l’inici de la rotació, els locals es van començar a desordenar i les defenses alternatives del seu rival ho van propiciar més.

A poc a poc l’equip eslovè es va trobar més còmode amb el seu desmanegat joc i el València va haver de recórrer a San Emeterio, per no posar en perill el seu avantatge. En el segon quart, amb Diot als comandaments i el veloç Pierre Oriola com a executor, els locals van tornar a desenganxar-se però no van aconseguir trencar el xoc (46-32, m.20).

Van Rossom intenta superar Devin Oliver en una jugada. Fotografia: EFE.

A la represa, l’Olimpia va continuar duent al València Basket cap a la precipitació i ho va aconseguir, convertint-se el xoc en un anada i tornada constant que va mantenir amb vida les poques esperances visitants, en part pel mal percentatge de tir exterior dels locals (56-46 , m.28).

Però, desfonat, l’Olímpia va rebre un parcial de 10-1, entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim, que va sentenciar el partit, tot i els intents de Mesicek per ressuscitar-lo.

Amb la victòria ja a la butxaca, els taronja van poder començar a donar-li joc a Kravtsov perquè accelerarà la seua integració i l’ucraïnès va complir. Quan es va asseure a la banqueta, els valencians ja només havien de gestionar un plàcid final de partit i això van fer.

Fitxa tècnica:

87 – València Basket (24 + 22 + 15 + 26): Van Rossom (-), Sastre (10), Sato (7), Sikma (4), Dubljevic (7) -cinc titular- Thomas (7), Diot (8), Vives (3), Rafa Martínez (10), Oriola (8), San Emeterio (11) i Kravtsov (12).

74 – Unió Olimpia Ljubljana (16 + 16 + 14 + 28): Jefferson (13), Hrovat (14), Oliver (5), Shashkov (-), Jankovic (5) -cinc titular- Bubnic (7), Mulalic (13), Mesicek (10), Pelko (-), Milosevic (5) i Babaric (2)

Àrbitres: Mantyla (FI), Foufis (GRE) i Baumanis (LET). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la quarta jornada de la primera fase de l’Eurocup disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant 7.300 espectadors.