Barberà (ERPV): ‘El tractat d’entrada de cítrics a la UE és un dur colp per a la nostra agricultura’

 El president d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Josep Barberà, denuncia “el colp” que suposa l’aprovació de la modificació del tractat que facilita l'entrada de cítrics de Sud-àfrica a la Unió Europa “en plena temporada” de taronja al País Valencià.
3 novembre 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El líder d’ERPV, Josep Barberà, lamenta que, segons dades de la Unió de Llauradors, “amb aquest acord es posen en risc fins a 124 milions d’euros en ingressos per al sector citrícola en un moment crític per a la nostra agricultura”.
 
Per al dirigent republicà “cal recordar que no es tracta d'impedir la competència lleial, sinó la deslleial” ja que, apunta, “el problema principal és que gran part de la competència d'aquestes taronges es centra en el seu baix cost de producció, basat en una mà d'obra contractada sense garanties sindicals mínimes”. Per altra banda, els estrictes criteris fitosanitaris que s'exigeixen als productors europeus “no són els mateixos que s'exigeixen a aquest tipus d'importacions, amb els riscos per a la salut que això suposa”, lamenta Barberà.
 
Josep Barberà ha explicat també que Esquerra Republicana presentarà mocions als ajuntaments i impulsarà accions al Senat al voltant d’aquesta problemàtica.
 
ERPV, al costat dels llauradors

“Al Parlament Europeu, els grans partits espanyols, el PP votant a favor i el PSOE abstenint-se, van donar l’esquena als llauradors valencians com fan sempre. Esquerra Republicana estarà al costat dels llauradors, que han de ser motor de la nostra economia, en les seues justes reivindicacions, com hem fet també amb la denúncia de l’abús de les ETT’s amb els treballadors del camp o dels efectes de tractats com el TTIP i el CETA”.
 
next