Els Mossos detenen l’alcaldessa de Berga per penjar l’estelada el 27-S i el 20-D

Montse Venturós es va negar a comparèixer davant la justícia en dues ocasions


ACN / Berga.
 
Els Mossos han detingut, aquest divendres al matí, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per a portar-la davant del jutge, on no va comparèixer en dues ocasions per penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament durant les jornades electorals del 27 de setembre –dia de les eleccions al Parlament– i del 20 de desembre –eleccions al Congrés–.
 
Per a aquest matí, s’ha convocat una manifestació de protesta a partir de les nou davant dels jutjats contra la detenció de Venturós, que havia de declarar davant del Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga els passats 5 d’abril i 17 d’octubre per un presumpte delicte electoral després de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central.

Comentaris

Utrum placet, sumite
8.

Loquorue scriboue

  • 0
  • 0
nació valenciana Benimuslem
7.
#1
Solidaritat amb esta alcaldessa i la independència de la nació catalana germana de la nació valenciana !
Ara, el País Valencià no és cap país català, perquè mai va formar part de Catalunya i va ser un estat sobirà, amb els seus Furs i institucions forals dels que formaren la Corona d´Aragó que va contar al Consell general d´Aragó amb els seus propis compromisàris que representaven al regne.

La denominació de països catalans, és només que una denominació impresentable, que la rebutgen la majoria de la població valenciana i la veuen com una simple absorció, annexió i imperialisme català, que convertiria al País Valencià com proposava i reivindicava Fuster en el seu opuscle Qüestió de noms, en una precisió comarcal , en unes simples comarques del que ell reivindicava que algun dia - quan fos possible - s´hauria d´anomenar Catalunya, i que un dia aplicar el terme de ´´català`` per a al.ludir a la condició de poble únic a valencians i catalans.

Els valencians , som una nació , la Nació valenciana , i no cap regió , o part integrant ni de la nació castellano-espanyola, ni de la catalana , ni un país català. El terme de països catalans , només aprofita per a fomentar encara més l´anticatalanisme i l´enfrontament entre dos nacions agermanades per la llengua , cultura , història i els origens, i amb esta denominació serà molt dificil que els valencians accepten que el País Valencià poguera unir-se a Catalunya mitjançant una federació d´estats, perquè els valencians ho veuran com una annexió i absorció a Catalunya,
Països de Llengua Catalana , de parla catalana , o catalanoparlants , serien mol més millor per a no poder ser acusats d´imperialisme català , que el de països catalans. Cal eliminar esta denominació.
PAÍS VALENCIÀ LLIURE I SOBIRÀ!
  • 1
  • 10
Miguelba Gijón
6.
Al de Castelló de la Plana: si tu eres dels paisos catalans per la llengua, tens que anar a escola, o tenen que ferse un els que parlen anglés, francés o castellá? Dicen en Asturias que cuando el carro va delante de los bueyes, se acaba en un desastre. Ah!, si en abril PPodemos no hubiese votado NO, ahora no gobernaría Rajoy.
  • 0
  • 11
remigio III
5.

Aquest és un insult doblement nociu: Per una part detenen a una demòcrata catalana que es nega a seguir lleis de l'invasor i per l'altra, els que la detenen són forces catalanes que, res haurien de tenir en comú, amb les forces d'ocupació. Els mossos haurien d'haver-li presentat respecte i protecció a qui amb defensa dels seus drets posa en perill la seua persona. Cascs Blaus !Ja¡ Aquesta gent que ve de matinada no són de fiar.

  • 10
  • 6
mol
4.
#3 Per a tot aixó que digueu els d'ací baix, és necessari tenir aprovades les lleis de transitorietat jurídica, per a què el cos de funcionaris facen cas a la legalitat catalana i no a l'española. Endarrerir els pressupostos no va ser una bona tàctica, avui mateix el govern estaria més preparat per fer front.
  • 8
  • 6

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat