S. Vilaplana i C. Cano, guanyadors de narrativa juvenil i infantil dels Premis d’Alzira

Lluís Miret i Pep Castellano han resultat finalistes en cada modalitat, respectivament
4 novembre 2016 01:00h

RedactaVeu / Alzira.

Aquest divendres, 4 de novembre, es fa públic el nom dels guanyadors dels guardons juvenil i infantil dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016. El jurat ha decidit premiar Silvestre Vilaplana amb el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, per l’obra Els colors de l’arc de Sant Martí, i Carles Cano amb el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, per El desbaratat conte dels fesols màgics. Així mateix, el jurat d’ambdues modalitats ha decidit declarar finalistes les obres La sisena víctima, de Lluís Miret, pel que fa a narrativa juvenil, i Diari d’unes vacances avorrides, de Pep Castellano, en narrativa infantil.

El jurat del XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil –dotat per la Fundació Bancaixa amb 16.000 €–, format per Ramon Ferrer, Gemma Lienas, Gonçal López-Pampló, Alícia Martí i Bernat Santabasilisa, ha destacat  de l’obra “la manera honesta i directa amb què aborda l’assumpció de l’homosexualitat per part dels joves”. Els colors de l’arc de Sant Martí explica la història d’un jove que, inicialment, rebutja la seua homosexualitat però que, a poc a poc, la reconeixerà i la viurà amb plenitud. L’obra destaca per l’estil, viu i pròxim al lector adolescent, que combina hàbilment la narració i els diàlegs, en els quals apareixen molts recursos propis del llenguatge de les xarxes socials. Es tracta d’una obra reivindicativa, amb molta força comunicativa, que genera empatia i que ens convida a entendre les relacions sexuals i sentimentals d’una manera lliure de prejudicis, sense pors ni tabús.

Tot i que els veredictes es donen a conéixer hui divendres, 4 de novembre, els guanyadors de les modalitats infantil i juvenil rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix el proper 11 de novembre, durant el transcurs de la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, juntament amb els guardonats de la resta de categories: l’XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira, el veredicte del qual es va fer públic el 28 d’octubre, que rebrà Marta Buchaca, per Una família normal; el XXVIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 € per l’Ajuntament; el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València patrocina amb 12.000 €; el XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat per aquesta entitat amb 8.000 €; l’XI Premi de Poesia Ibn Jafadja, patrocinat per la UNED amb 5.000 €, i el I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, el guardó que s’ha incorporat en aquesta edició, dotat amb 6.000 €.


 
next