Diari La Veu del País Valencià
Acord històric: El professorat interí valencià cobrarà els sexennis

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació ha arribat a un acord amb les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial d’Educació, STEPV-IV, FE-CCOO-PV, I FeSP-UGT, per a la percepció dels sexennis per part del funcionariat en règim d’interinitat, segons ha comunicat l’ens públic.

El conseller Vicent Marzà ha valorat el fet com una “demanda històrica” per fi atesa, “reconeixent la importància de la formació per a tot el professorat”, alhora que ha qualificat l’entesa com una “solució dels problemes heretats del passat”.

Aquest component retributiu està relacionat amb la formació permanent del professorat i la realització d’altres activitats per a la millora de la qualitat de l’ensenyament, que fins ara sols es pagava als funcionaris de carrera. Educació ha tingut en compte les resolucions de totes les sentències (del Tribunal Suprem, el Tribunal de Justícia de la UE, junt al TSJ valencià) que són favorables per a la percepció del dit component retributiu per part dels interins.

Per tant, s’ha acordat iniciar el procediment per a la modificació de la Disposició Addicional 28a de la Llei de Pressupostos per a 2017 així com del Decret 99/2014, de 27 de juny, del Consell, pels quals es regula el component retributiu relacionat amb la formació permanent del professorat i la realització d’altres activitats per a la millora de la qualitat de l’ensenyament. Aquesta modificació implicarà que, per primera vegada en la història, els interins valencians cobraran els sexennis.

Comparteix

Icona de pantalla completa