Diari La Veu del País Valencià
Prop d’un miler de persones es concentren a Berga per donar suport a Montse Venturós
ACN / Berga

Prop d’un miler de persones es van concentrar aquest divendres a les set de la vesprada davant de l’Ajuntament de Berga per donar suport a la seua alcaldessa, Montse Venturós. Encara que no només a Berga s’han concentrat en favor de Venturós; a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, entre altres, hi ha hagut també mobilitzacions.

Aquestes concentracions han tingut lloc el mateix dia que els Mossos van detindre l’alcaldessa de Berga per ordre judicial per no haver anat a declarar en dues ocasions per haver penjat l’estelada al balcó del consistori durant les jornades electorals del 27-S i el 20-D. Venturós ha agraït el suport de la gent i ha demanat al Govern català que “estigui a l’alçada i se la jugui” o bé “deixi pas a aquells que estiguin disposats a fer-ho perquè el poble hi és i l’objectiu el tenim clar i només depèn de nosaltres”.

Montse Venturós ha rebut el suport de prop d’un miler de persones que aquest divendres es concentraven a la plaça de Sant Pere de Berga per mostrar-li el seu suport. Algunes de les personalitats polítiques que també s’han pogut veure a la plaça són els diputats Marta Rovira, Joan Tardà, Jordi Turull i Anna Gabriel, així com també l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Montse Venturós. Foto: Laura Busquets (ACN).

Durant el seu discurs, l’alcaldessa de Berga ha volgut agrair el suport ciutadà i institucional que ha rebut en un dia que ha titllat “d’estrany i desagradable”, però al mateix temps “emocionant i d’esperança perquè notes que tot allò que estem fent val la pena”. Venturós ha expressat que vindran més situacions com la que ella ha viscut aquest divendres i, per això, considera que “és vital que tots estiguem convençuts d’arribar fins al final” i de “no arronsar-nos ni rebregar-nos perquè només així aconseguirem l’alliberament del poble”. “Si per obeir la veu del poble hem de desobeir la veu de l’estat espanyol que tinguin clar que ho continuarem fent”, ha reblat.

D’altra banda, Venturós també veu important que l’estratègia de la desobediència “no la prenguem només els càrrecs a nivell important, sinó que s’ha de cercar una estratègia col·lectiva i tard o d’hora l’haurem d’assumir tots”.

Concentració. Foto: Laura Busquets (ACN).

Jordi Cuixart, a l’Estat: “No tenen prou recursos per aturar la voluntat del poble”

Una de les personalitats que ha participat dels discursos que s’han fet a la plaça Sant Pere és el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha volgut mostrar el seu suport a Venturós, però també a tots aquells “represaliats”. Cuixart ha llançat un missatge “clar, serè i tranquil” a l’estat espanyol i els ha dit que “no tenen prou recursos, ni materials ni econòmics, ni prou presons, per aturar la voluntat del poble de Catalunya”.

Per la seua banda, el vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, ha mostrat el suport a Venturós de part de tots els alcaldes del país i ha assegurat que “aquest és el procés de les nostres vides i estem preparats per arribar on calgui per defensar les nostres llibertats democràtiques i institucionals”. Des de l’ANC, Manel Escobet ha assegurat que l’estratègia del govern espanyol és “fer-nos enfrontar entre nosaltres”, però ha manifestat que “no caurem en la temptació”.

Ajuntament de Berga. Foto: Laura Busquets (ACN).

Concentracions a diversos municipis

Aquest mateix divendres a la vesprada s’han dut a terme a altres municipis catalans diferents concentracions en suport a l’alcaldessa de Berga, com és el cas de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Tortosa, Figueres, Sabadell, Reus, Sort, Vilafranca del Penedès i Mataró.

Més de 300 persones –unes 250 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona- han omplit la plaça de Sant Jaume de Barcelona per donar suport a Venturós. Durant l’acte, membres del moviment l’Esquerra Independentista –segons ha pogut confirmar l’ACN- han penjat una estelada gegant al terrat de l’edifici vell de l’ajuntament. Personal de manteniment del consistori han procedit a despenjar-la passades les huit.

Durant la concentració s’han vist banderes amb lemes com ‘Prou agressions. Endavant. Deixeu tranquils els països catalans’; ‘Solidaritat amb la desobediència cap a la independència. Montse Venturós’ i ‘Mai Caminarà sola en defensa de les llibertats’, amb una foto de l’alcaldessa de Berga. ‘Fora, fora, fora la bandera espanyola’ ha estat un dels càntics dels participants a la concentració, que han onejat estelades.

A Girona, unes 500 persones han respost a la crida de les entitats i els partits independentistes i s’han concentrat davant l’ajuntament, a la plaça del Vi, per rebutjar la detenció de l’alcaldessa de Berga. Aquest divendres a la tarda la bandera espanyola ha desaparegut del pal on sol onejar a l’Ajuntament de Girona. “Algú l’ha robat, ja la tornarem a penjar”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona i membre de l’AMI, Marta Madrenas.

Un centenar de persones han desafiat la pluja a Lleida per donar suport a Montse Venturós. La concentració s’ha dut a terme a la plaça Paeria sota la pluja que queia de vesprada a la capital del Segrià. La concentració ha finalitzat amb crits d'”independència i de “desobediència”. Com a mostra de suport a Venturós, la Crida-CUP ha penjat una estelada des del seu despatx que oneja a la façana de la Paeria. La formació s’ha negat a retirar-la tot i que així els ho ha demanat un funcionari municipal per odres de l’alcalde Àngel Ros.

Al Camp de Tarragona, les ciutats de Tarragona i Reus han aplegat les concentracions més nombroses. A la capital del Baix Camp s’ha desplegat una estelada gegant a la façana de l’Ajuntament davant les més de 300 persones que s’han aplegat a la plaça del Mercadal. Durant l’acte s’ha exhibit una pancarta on s’hi podia llegir ‘Hem pres la humil decisió de no retrocedir’.

Comparteix

Icona de pantalla completa