Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa per Alberic denuncia irregularitats en les sancions de trànsit

RedactaVeu / Alberic.

Des del grup municipal Iniciativa per Alberic (IxA) denuncien que les sancions de trànsit enregistrades per les càmeres de vídeo instal·lades en diferents punts d’Alberic s’han realitzat irregularment. El partit argumenta en el comunicat difós que després de tres mesos de treball i investigació han arribat a la conclusió que “el projecte de monitorització dels semàfors per a la reducció de les infraccions de trànsit, ha estat un vertader desastre.”

Després d’haver demanat una petició d’accés a l’expedient per part d’IxA el 7 de juliol, aquesta s’ha concedit finalment el passat 27 d’octubre. A més, aquest partit argumenta que “les reiterades queixes per l’abús econòmic de la sanció i la irregularitat en la tramesa de la denúncia, ens han obligat a presentar denúncia en la fiscalia d’àrea d’Alzira, perquè la justícia confirme la irregularitat i il·legalitat del procediment”.

Carmen Cervelló, portaveu grup municipal IxA. Foto: IxA.

Sense acusament de rebut

IxA també remarca la falta de rigor i absoluta il·legalitat en el procediment de tramesa de la sanció, que segons expliquen en el Reial Decret Legislatiu 6/2015 es determina que el consistori ha de notificar mitjançant justificant de recepció les sancions, “procediment que no ha utilitzat, i el qual, des d’un punt de vista legal, és una autèntica barbaritat” asseguren.

Al comunicat, la formació d’Alberic continua explicant que des de fa dues setmanes en les oficines de la policia municipal d’Alberic s’està informant que de moment no es faran més cobraments de sancions, cosa que, segons IxA, “provoca un greu prejudici amb les persones sancionades que ja havien pagant en dates anteriors”.

Respecte a la ciutadania

Aquest partit clou el seu comunicat manifestant que “les normes de circulació i totes les normes bàsiques de civisme i convivència estan per a complir-se. Una altra cosa molt diferent és l’abús de poder de l’administració per no complir amb les lleis alhora de tramitar eixes mateixes sancions, la qual cosa provoca un estat d’indefensió al ciutadà incompatible amb la democràcia”. A més, afegeixen que “és molt greu que l’alcalde i l’equip de govern hagen actuat d’aquesta manera i d’aquesta forma volem denunciar també, públicament, el comportament arbitrari i desproporcionat d’una administració que no sempre està ‘treballant per tu’”.

Comparteix

Icona de pantalla completa