Diari La Veu del País Valencià
Derrota i lesió de Dubljevic davant el cuer (73-68)

EFE / València.

El Montakit Fuenlabrada va sumar aquest dissabte el seu primer triomf com a local en la present Lliga ACB després d’imposar-se per 73-68 a un València Basket que no havia sigut derrotat com a visitant, en un gran partit col·lectiu dels locals en què va brillar el letó Rolands Smits.

El jove aler letó, que va jugar la major part del partit com a ala pivot, va quallar un extraordinari partit a l’interior amb dèsset punts i cinc rebots, cistelles en els moments difícils del partit, com la que va seguir al triple de Fernando San Emeterio a falta d’un minut i que va tranquil·litzar el Fuenlabrada.

Per l’equip valencià, Guillem Vives amb 13 punts, Fernando San Emeterio amb 12 i Joan Sastre amb 11 punts van ser els principals estendards d’un conjunt llastrat pels tirs lliures en l’últim quart en el qual va anotar 5 de 12 en el període final i va acabar amb un escàs 57% d’encert final en aquest apartat.

El València Bàsquet va començar dominador en una pista en la qual estava tres temporades sense perdre, amb un Bojan Dubljevic excels, per dins i fins i tot des del triple, mentre els locals s’agafaven a les penetracions d’Ivan Paunic.

Quan València semblava allunyar-se en el marcador gràcies al joc interior, apareixia el base eslovè Luka Rupnik, debutant ahir, amb un triple i una penetració per tancar el primer quart 21-20.

El conjunt local va buscar en el segon quart aquesta velocitat que el caracteritza, amb Llorca unit a Rupnik al comandament de les operacions, Chema González i Rolands Smits ferms en defensa, i un parcial 10-0 (31-20, min. 14).

Pedro Martínez va tallar la situació introduint Sastre i un Dubljevic que es va retirar lesionat amb un esquinç fort al turmell dret, i amb el desencert local amb 1 de 13 en triples que li va permetre reenganxar-se al partit per al 37-33 al descans.

Sastre tracta de defensar un tir de Popovic. Fotografia: EFE.

Aquest tipus de joc desordenat del que tant gaudeix el Fuenlabrada va seguir en marxa a la represa, però el València va utilitzar Joan Sastre, capaç de sorprendre contínuament el rival i va trobar a Guillem Vives per comprimir el partit en dos punts (46-44, min. 25).

Quatre minuts després, gràcies a l’impuls de Vives que robava i anotava des de 6,75 metres, Romain Sato empatava el duel 49-49 i Cuspinera recorria a Rupnik i Rey per a l’últim minut. Un ganxo d’Smits era contestat per Rafa Martínez amb un triple i a Rey se li va fer de nit amb el tap de Sikma.

Aquest 51-52 al final del tercer quart presagiava emoció per a l’últim parcial, que València intentava refredar amb atacs posicionals i tir exterior com el triple de Vives per a posar el 57-60 al minut 33, al qual Fuenlabrada responia amb Smits per dins (61-60, min. 35).

Tremolaven les mans en el conjunt taronja per la pressió local ja que tan sols va anotar 5 tirs lliures de 13 intents en aquest quart, però no la de Popovic, que posava el 66-61 amb menys de tres minuts per davant.

Les ajudes defensives del Fuenlabrada encegaven els atacs valencianistes i ni tan sols Vives trobava el camí cap a Sastre, només sota la cistella en contraatac segur; però San Emeterio, amb un triple amb defensor damunt, posava el duel en tres punts a falta d’un minut (68-65).

Si hi va haver dubtes, les va dissipar Rolands Smits amb una altra gran jugada interior i les va enterrar Marko Popovic amb un triple llunyà que permetia al Fuenlabrada sumar el seu primer triomf a casa i trencar l’immaculat expedient del València fora del seu feu.

Fitxa tècnica:

73 – Montakit Fuenlabrada (21 + 16 + 14 + 22): Hakanson (2), Popovic (12), Paunic (14), O’Leary (7), Diagne (4) -equip inicial- Rupnik (5), Smits (17), González, Llorca (6), Cruz i Rey (6).

68 – València Basket (20 + 13 + 19 + 16): Vives (13), San Emeterio (12), Sastre (11), Sikma (6), Dubjlevic (9) -equip inicial-, Oriola (4), Diot , Thomas, Sato (2), Martínez (7) i Kravtsov (4).

Àrbitres: Martín Beltrán, Cortés, Pérez Niz. sense eliminats.

Incidències: Partit de la setena jornada de la Lliga ACB disputat al Pavelló Fernando Martín davant 5.006 espectadors, segons les dades del club.