Diari La Veu del País Valencià
El València es deixa remuntar pel Celta i mira al descens (2-1)

EFE / Vigo.

El Celta de Vigo es va retrobar, aquest diumenge, amb la victòria, després de remuntar amb gols de Roncaglia i Guidetti, en un partit dur i molt intens, amb el València (2-1), que va perdonar al conjunt gallec en l’arrencada del segon temps, on va disposar de diverses ocasions clares de gol per posar-se de nou per davant.

L’entrenador italià del València, Cesare Prandelli, va demostrar tindre ben estudiat el Celta, ja que va aconseguir taponar l’eixida de Wass i Hernández i, amb això va tindre prou, per subjectar a un equip acostumat a generar moltes ocasions. Així, l’equip gallec només va tirar una vegada entre els tres pals en tot el primer temps, i va ser amb el tir de Roncaglia que va suposar el 1-1.

Va ser un partit tàctic, de molta batalla al centre del camp. El Celta va demanar penal en l’equador del primer acte per una empenta sobre Guidetti, al qual Clos Gómez, molt protestat per la banqueta i l’afició local, va amonestar per, al seu entendre, deixar-se caure. Cap dels dos amenaçava al seu rival.

El respecte era mutu i les precaucions màximes. Però, passat el minut 30, Rodrigo Moreno va forçar un penal del debutant David Costas, que Dani Parejo es va encarregar d’avançar al València. El Celta estava fora del partit, més preocupat de protestar a l’àrbitre, al qual va reclamar targeta roja per al golejador valencianista, per un colp amb la mà sobre Wass.

El Celta no trobava espais per armar el seu joc de toc, però al límit del descans el defensa argentí, Roncaglia, amb un espectacular xut va aconseguir igualar els resultats, que per poc tornà a desnivellar Nani poc després, arran d’un monumental error de David Costas que va solucionar el porter, Rubén Blanco, amb una magistral mà.

Guidetti marca el 2-1 malgrat l’estirada de Diego Alves. Fotografia: EFE.

Després del pas pels vestidors, va variar el guió del duel. El València va aconseguir treure-li la pilota a Celta i les ocasions van començar a succeir-se per als de Cesare Prandelli. Van avisar Medrán, amb un colp de cap que va marxar alt i Parejo amb un xut que es va estavellar al cos d’Hernández.

L’equip de Berizzo estava tocat i era incapaç de controlar el joc. I va continuar patint. Només la falta d’encert dels valencianistes els va salvar. Rodrigo amb un xut creuat i Nani, al qual va respondre Rubén amb una estirada, van tornar a emmudir Balaídos, però el València tornava a errar dos clares oportunitats per posar-se per davant en el marcador.

Però l’entrada del xilè Marcelo Díaz, a causa de la lesió de Radoja, va oxigenar el Celta, que va recuperar protagonisme en la medul·lar. I Guidetti, només un minut després que Diego Alves evitara el seu gol, va superar el porter valencianista per culminar la remuntada gallega. En els últims minuts, el València va embotellar el Celta però no va aconseguir generar cap perill.

Fitxa tècnica:

2 – Celta de Vigo: Rubén Blanco; Roncaglia, David Costas, Fontàs, Jonny; Radoja (Marcelo Diaz, min.69), Hernández, Wass; Aspas, Sisto (Planas, min.90) i Guidetti.

1 – València: Diego Alves; Joao Cancelo, Garay, Mangala, Montoya; Mario Suárez, Parejo, Medrán (Santi Mina, min.79); Fede Cartabia (Munir, min.79), Nani i Rodrigo.

Gols: 0-1 Parejo (p), min.31; 1-1 Roncaglia, min.42; 2-1 Guidetti, min.76

Àrbitre: Clos Gómez (aragonès). Va amonestar Guidetti, David Costas, Jonny, Fontàs i Aspas per part del Celta de Vigo, i per a Mario Suárez per part del València.

Incidències: Partit corresponent a l’onzena jornada de Primera Divisió disputat a l’estadi municipal de Balaídos davant d’uns 19.000 espectadors.