Diari La Veu del País Valencià
EUPV alerta de l’augment de la partida pressupostària de l’educació concertada

RedactaVeu / València.

El coordinador general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), David Rodríguez, ha alertat, aquest dimarts, sobre l’augment de la partida pressupostària que destinarà la Conselleria d’Educació als concerts de Batxillerat i FP, segons el que es desprèn del Projecte de Pressupostos 2017. “Una vegada més ens trobem amb un govern autonòmic que fa el contrari del que diu; no entenem com el conseller Marzà anuncia que reduirà l’educació concertada en favor de la pública quan, en la pràctica, està fent el contrari”, ha assenyalat el coordinador de l’organització d’esquerres. “D’aquesta manera –ha afegit Rodríguez– s’està blindant la concertada-privada, ja que se’ls garanteixen també etapes no obligatòries de l’educació”.

Així s’ha expressat el coordinador d’EUPV a través d’un comunicat, on es continua explicant que, segons el Projecte de Pressupostos, la partida per als concerts de Batxiller i FP s’incrementa pel que fa al 2016. “Aquest augment pressupostari per a la concertada xoca amb les promeses del Consell de reduir-la, i la Conselleria d’Educació hauria d’aclarir quines són les seues intencions reals, així com quina serà la distribució exacta de les quantitats pressupostades”, ha dit Rodríguez.

Marzà en la línia del PP

En aquest mateix comunicat, el coordinador d’EUPV manifesta que “els governs del PP van iniciar els concerts en etapes d’educació no obligatòria per a afavorir l’escola privada concertada respecte de la pública. Ens sembla que aquesta mesura del conseller Marzà va en la mateixa línia que la seguia el PP, ja que no aposta per l’eliminació progressiva de l’educació concertada que garantisca una xarxa suficient de titularitat cent per cent pública”.

A més, Rodríguez assenyala que “és intolerable que la Generalitat Valenciana seguisca incrementant la despesa en un tipus d’educació que fomenta la discriminació per raó de sexe o que utilitza mecanismes encoberts per a seleccionar el seu alumnat per raons econòmiques, ideològiques o altres característiques culturals o personals”.

Xarxa pública insuficient

També s’aborda al comunicat el fet que “un govern que es considere d’esquerres hauria de treballar per la supressió progressiva dels concerts educatius fins a la seua completa desaparició i no pel contrari”, segons el dirigent de la formació d’esquerres. A més, afegeix que, amb aquest increment de la partida pressupostària de les concertades, “es demostra que la xarxa pública és insuficient i que, per tant, cal incrementar la inversió des de les administracions públiques. Si no ho fa així –diu–, aquest Govern autonòmic està demostrant falta de voluntat o desistiment de funcions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa