Diari La Veu del País Valencià
Podem i Compromís proposen modificar les ‘restriccions’ al voltant de la música en viu

RedactaVeu / València.

Els grups parlamentaris de Podem i Compromís han registrat en Les Corts una proposta de modificació de la llei d’espectacles, activitats recreatives i establiments públics per a actualitzar-la de cara a les noves realitats socials que la llei, de l’any 2010, no reflecteix.

Un dels punts més importants de la proposta és afegir les noves sales socioculturals a la normativa d’espectacles. Així, els locals gestionats per associacions sense ànim de lucre, fundacions, organitzacions no governamentals o altres entitats del tercer sector degudament inscrites en els registres públics podran albergar la realització d’activitats socials i culturals i de diferents expressions artístiques que poden incloure representacions amb la intervenció d’artistes o executants. De la mateixa manera, es possibilita la incorporació de servei de bar i cafeteria en aquestes activitats, en les quals es podran oferir actuacions musicals en directe sempre que es respecten les limitacions acústiques vigents.

Antonio Montiel, síndic de Podem, ha destacat que, amb la proposta, es “dinamitza la vida cultural dels barris”, ja que “són moltes les associacions i entitats socials que tenen ganes i espenta per a organitzar activitats que no troben encaix en l’actual llei d’espectacles. Amb aquesta proposta pretenem legalitzar allò que, de forma espontània, ja fa la societat”.

Per la seua banda, el diputat de Compromís, Josep Nadal, ha explicat que “aquesta modificació que proposem també permetrà formalitzar i aplicar ràpidament allò que ja aprovàrem en Les Corts respecte a permetre l’entrada a menors en sales de concerts que, ara per ara, encara no s’aplica, de manera que perjudica tota una generació molt jove que no pot escoltar ni participar de la música en les sales del País Valencià”.

La proposta de llei, signada per Montiel, Nadal i la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, també incorpora algunes modificacions de cara a millorar l’autogestió dels ajuntaments, de manera que puguen oferir espectacles als seus veïns i veïnes i facilitar la realització d’esdeveniments turístics i culturals, fins ara en mans de la Generalitat.

Nadal ha remarcat que “calia donar cobertura legal a les reivindicacions del sector musical, que demana una obertura de la societat i que la música, especialment la música en viu, no estiga perseguida ni restringida, sinó tot el contrari”. “Som terra de grans valors musicals emergents i consagrats, per això, hem de donar al públic l’oportunitat d’escoltar música en viu, per la qual cosa calia legislar amb una mirada més sensible i més inclusiva”.

Tot i així, per als dos grups parlamentaris, el més important de la proposta enregistrada és que s’obri la veu a la participació, ja que en el tràmit parlamentari de la llei es preveu donar la paraula i recavar l’opinió dels sectors implicats.

Comparteix

Icona de pantalla completa