Diari La Veu del País Valencià
Activistes de Greenpeace s’encimbellen al Congrés contra la Llei de Costes
Europa Press / Madrid

Després d’una ràpida intervenció, els agents van aconseguir neutralitzar a tots els activistes, als quals van retenir a la plaça de Les Corts i els van demanar la documentació. Posteriorment, van ser detinguts i traslladats a les dependències policials de ‘Moratalaz’, segons les mateixes fonts consultades.

Els activistes de Greenpeace, que anaven vestits de color taronja, van pujar a la teulada del Congrés dels Diputats per a protestar contra la Llei de Costes i van arribar a mostrar una pancarta en la qual es podia llegir ‘El PP ven les nostres costes’, però van ser desallotjats ràpidament per la Policia.

Després de mostrar la pancarta ‘El PP ven les nostres costes’, un d’ells va arribar a despenjar-se amb una corda per la façana de l’edifici durant uns segons.

Es rebaixa la protecció ambiental

Segons el parer de Greenpeace, durant tot el projecte de reforma, l’estratègia del PP ha consistit a rebaixar al màxim la protecció ambiental de la costa i aprofundir en la seua privatització.

És més, el grup ecologista sosté que la desprotecció ha anat acompanyada de grans dosis d’arbitrarietat, que Greenpeace porta denunciant des del començament de la reforma.

Acció de Greenpeace en el Congrés.

En la seua opinió, aquesta podria afavorir interessos molt concrets propers al partit en el Govern que han quedat recollits en l’informe ‘Amnistia a la Destrucció’ i que va ocasionar una demanda per part de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

L’organització destaca, com a punts més negatius d’aquesta llei, que una dotzena de nuclis costaners quedaran exempts de complir la Llei de Costas; la reducció de la franja de protecció de la costa de 100 a 20 metres en determinats trams; la desprotecció dels més importants aiguamolls costaners i dunes, i el menyspreu per les conseqüències del canvi climàtic sobre el litoral espanyol, entre unes altres moltes retallades a la protecció de la costa.

“Hui és un dia negre per al medi ambient. El Congrés va a aprovar no solament que el Ministeri de Medi ambient regale a uns pocs interessos privats la costa espanyola, sinó que actue amb imprudència al no tenir en compte, per exemple, la pujada del nivell del mar. És la culminació de les barbaritats de la bombolla immobiliària”, segons ha sentenciat la responsable de la campanya de Costes de Greenpeace, Pilar Marcos.

Tampoc comprén com es pot aprovar una reforma que no hi té una memòria econòmica que analitze amb rigor el cost econòmic del que va a suposar la reforma, donada la inseguretat jurídica que provocarà, ja que deixarà sense efecte centenars de sentències fermes dels tribunals de Justícia que havia guanyat l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa