Diari La Veu del País Valencià
Rus i Benavent han de comparéixer en la comissió sobre residències

RedactaVeu / EP / València.

Els portaveus de tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes, a excepció del Partit Popular, han presentat aquest dimarts una nova proposta de compareixences en la comissió d’investigació de les Corts que estudia el procés d’adjudicació de les places de residències d’accessibilitat per a persones dependents en els centres del grup Saba i cridaran l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, entre altres.

Així ho han donat a conèixer parlamentaris de PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem, que han justificat aquestes dues compareixences en les converses conegudes en el marc del cas Taula que sembren “sospites” sobre l’adjudicació de la residència de Xàtiva (la Costera), d’on era alcalde Rus.

A més, també demanaran que comparega en la comissió Enrique Fliquete, membre del Consell Jurídic Consultiu (CJC), qui segons el parer d’aquests quatre partits s’hauria d’haver abstingut -per incompatibilitat- en l’elaboració de l’informe sobre la clàusula d’exclusivitat de places perquè va ser també assessor d’empreses d’accessibilitat.

“El Partit Popular coneix des de fa setmanes aquesta proposta que hui presentem, però encara no hem rebut resposta ferma”, ha afirmat el portaveu del grup Podemos-Podem en la comissió, César Jiménez. A més, arran de les últimes indagacions, Jiménez assegura que tenen “moltes preguntes per a persones com Alfonso Rus o Enrique Fliquete, que no estaven incloses en el Pla de treball original”.

Per a la portaveu de Compromís, Mònica Alvaro, “els treballs d’aquesta comissió van per bon camí, tot i que ens hem trobat en un seguit de dificultats, com per exemple un correu “anònim” destinat solament als membres de la comissió del PP que contenia un document que, segons ells, la Conselleria havia tractat d’ocultar. Tot i així, -ha matisat la diputada de Compromís- el mencionat document al final solament era un informe a posterior de la Interpretació del conseller Blasco. Un informe de data 29 d’octubre que no seria vital per a la investigació ni per avalar l’exclusivitat, primera fallida del Pla, ja que la interpretació del conseller, del 26 de setembre, necessitava un informe previ per a ser jurídicament vàlida, i no un informe posterior, com és el cas”

Concha Andrés, portaveu del PSPV en la Comissió, ha afirmat que “no debades, ningú encara ens ha dit perquè el preu de la plaça al dia era més car en les residències del grup SAVIA i perquè s’omplien aquestes abans que les residències públiques. De fet, l’expedient de l’ordre de Cotino encara no ha aparegut. És deplorable que Blasco i Cotino intenten derivar la seua responsabilitat cap als tècnics”.

Finalment, David de Miguel, portaveu per Ciutadans en la Comissió, recorda que “previ al fet que es donara a conèixer el sumari del cas Taula amb les converses captades per la UDEF, a la Comissió ja teníem sospites de com s’adjudicaven els contractes dins del model d’Accessibilitat Social, i de la intervenció de Rus i Benavent en algunes d’aquestes adjudicacions de contractes.

Comparteix

Icona de pantalla completa