Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de la demarcació de València vol un congrés federal per triar la direcció del PSOE

EP / València.

La Comissió Executiva del PSPV de la demarcació de València ha aprovat una resolució en la qual s’insta la gestora a convocar “de forma immediata” el congrés federal per a activar els mecanismes que permeten l’elecció d’una nova direcció en el PSOE.

Segons ha informat aquesta comissió en un comunicat, la resolució també demanda que, de forma prèvia, “es promoga el procés de primàries, tal com arrepleguen els Estatuts del partit”.

El PSPV de la demarcació de València planteja la necessitat de tenir “una direcció estable” i acabar “com més prompte millor” amb la situació “d’interinitat i escassa legitimitat que suposa estar dirigits per una gestora sense capacitat estatutària”. Per això, consideren “inajornable” la convocatòria del congrés ordinari “per a tancar una etapa de provisionalitat que permeta reconstruir el projecte socialista i recuperar l’espai polític del PSOE”.

Convocatòria de primàries i congrés federal

També afirmen en aquesta resolució que una vegada resolta la investidura, “s’ha de donar per conclosa la labor temporal de la gestora”. “Si volem recuperar, reconstruir i enfortir el PSOE, l’única via possible és la convocatòria de primàries i un congrés federal”, afig.

Aquesta comissió executiva recorda que l’Estat espanyol “necessita un PSOE fort i útil que garantisca la igualtat d’oportunitats i les polítiques socials. Per açò, és urgent avançar cap al futur amb la renovació del lideratge federal que permeta reconstruir el nostre discurs”.

Comparteix

Icona de pantalla completa