Diari La Veu del País Valencià
Bonig amenaça de nou amb el recurs anunciat per Montoro a la nova RTVV
RedactaVeu / València

La síndica del PP torna a fer serrvir la ‘guerra bruta’ pel que fa a la posada en marxa de la nova RTVV. I ho fa no només anunciant que no vol participar en la votació –prevista inicialment al ple de les Corts d’aquest dimecres- de la candidata del PP, Maite Fernández, per al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) -la nova RTVV-, sinó tornant a amenaçar, de forma evident, amb el possible recurs d’inconstitucionalitat que el Govern espanyol va anunciar recentment mitjançant Montoro a la llei, pel suposat tracte preferent als extreballadors de la televisió i la ràdio públiques del País Valencià.

Els grups parlamentaris de les Corts ja ha anunciat que retiraran “el més segur” el punt de l’ordre del dia del ple d’aquest dimecres ja que el PP -que inicialment va plantejar a aquesta candidata però formalment no va signar l’escrit de proposta- no vol participar en la votació.

De fet, la síndica Isabel Bonig, en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, ha explicat que els diputats del PP “entrarem en el ple però no votarem”, per la qual cosa “el més probable és que eixe punt es retire”. “A partir d’ací amb el que faça la resta de grups no participarem”, ha manifestat.

Però Bonig ha anat encara més lluny i durant la seua compareixença ha fet referència al possible recurs d’inconstitucionalitat que el Govern espanyol podria presentar a la llei. “Si el Consell segueix avant amb la norma tal com està, podem tenir una llei recorreguda en el Tribunal Constitucional i paralitzada”, ha amenaçat.

A més, ha situat Podem en el blanc de la seua estratègia en preguntarse que “si Puig i Oltra retiren la disposició -que estableix el tracte preferent dels extreballadors- perquè la llei no s’impugne, Montiel què farà?”, ja que el síndic de Podem “va prometre la recol·locació”.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de RTVV a Burjassot.

Pel que fa el PSPV, el seu portaveu Manolo Mata, que ja va acusar Bonig d’exhibir una actitud pròpia de la Kale Borroka (lluita de carrer) pel que fa a la posada en marxa de la nova RTVV, ha subratllat que “no té cap sentit que se sotmeta a votació a una persona que no té el suport de qui la proposa”, per la qual cosa entén que “allò lògic i probable” és que es retire el punt de l’ordre el dia.

També des de Podem, Antonio Montiel advoca per retirar aquesta votació per a no “fer passar a aquesta persona per aquest afront”. I el síndic de Ciudadanos, Alexis Marí, ha titllat “d’incongruent” i il·lògic” que el PP “faça una proposta i després no la valide”, a pesar que sap que “compta amb el suport de C’s, del PSPV i de Compromís”. Per açò, ha coincidit amb la resta de portaveus en el fet que “el més segur és que es retire la proposta i no es vote en el ple”, d’aquest dimecres.

Cal recordar que la vicepresidenta Oltra va declarar recentment que és preocupant “que en comptes de col·laboració el que trobem és hostilitat” –en el PP valencià pel que fa la posada en marxa de la nova RTVV. “Pareix que el govern estatal vulga que la comunitat siga l’únic territori amb llengua pròpia que no tinga una televisió pública”, va considerar. A més, va puntualitzar que el recurs d’inconstitucionalitat del Govern estatal, si es presenta, “no paralitza la llei, sols afecta tres articles”.

En semblants termes es va expressar també fa poc el portaveu del grup socialista al manifestar que el ministre Cristóbal Montoro estava actuant com “un autèntic sabotejador que vigila i frena tot el que significa progrés per a la Comunitat” després que aquest suggerira la possibilitat que el govern espanyol recorrerà la nova llei de RTVV aprovada per les Corts.

La candidata del PP Maite Fernández al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació no va aconseguir els suports necessaris després que els diputats del PP abandonaren l’hemicicle per no agradar-li com s’ha desenvolupat el procés.

Comparteix

Icona de pantalla completa