Diari La Veu del País Valencià
Fabra dóna per tancada la investigació de l’accident del metro
ACN / València

A preguntes de l’oposició sobre si està disposat a reobrir la comissió d’investigació i si pensa depurar responsabilitats davant les darreres informacions conegudes, Fabra ha insistit en què la instrucció judicial va concloure que la causa de l’accident va ser l’excés de velocitat. El president valencià també ha atribuït a un ‘ressentiment a causa de l’ERO’ les declaracions d’un responsable de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en un programa de televisió.

En aquestes declaracions, el responsable de seguretat de FGV assegurava que dies abans de la comissió d’investigació una consultora va preparar els compareixents perquè contestaren les preguntes.

El president valencià ha defensat en tot moment la instrucció judicial assenyalant que es varen personar els familiars de les víctimes. Fabra ha acusat l’oposició de voler ‘traspassar una línia perillosa’ utilitzant el drama de les víctimes i instant els grups de l’oposició a no reobrir ferides.

El cap del Consell ha dit que l’accident del metro ‘està suficientment tancat judicialment’ i ha acusat els grups de l’oposició de no acceptar les resolucions judicials. Alberto Fabra també ha assenyalat que durant els dies de l’accident Canal9 va informar suficientment sobre les causes i ha negat que hagués ‘censura’ tal i com l’oposició acusa el govern valencià i com es desprén del testimoni d’un dels editors de RTVV en un documental sobre l’accident.

Durant el seu torn d’intervenció, el síndic del PSPV-PSOE, Antonio Torres, ha acusat Fabra d’amagar-se en la investigació judicial i en una comissió ‘amanyada’. Torres ha demanat Fabra que tingua ‘ètica i moralitat’, preguntant qui havia ordenat silenciar l’accident en Canal9 i reclamant que escolte les famílies.

Al seu torn, la síndic d’EUPV, Marga Sanz, ha preguntat Fabra si havia vist les imatges de la darrera concentració de les víctimes a la plaça de la Mare de Déu, plena de gom a gom. Sanz ha demanat ‘veritat i justícia’ per a les famílies. També els diputats del mateix grup Ignacio Blanco i Marina Albiol han preguntat si el govern valencià era coneixedor de les declaracions de responsables de RTVV assenyalant ‘l’estratègia del silenci’ de Canal9 i denunciant que les balises de seguretat no varen funcionar en el descarrilament.

Intervenció de Francesc Signes

Comparteix

Icona de pantalla completa