Diari La Veu del País Valencià
L’Escalante estrena ‘Les aventures de Tomasa Sawyer’ invertint els gèneres dels personatges

RedactaVeu / València.

Dins de la seua nova etapa de renovació sota la direcció artística de Josep Policarpo, l’Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, estrena, aquest dimarts 8 de novembre, davant el públic infantil i juvenil, la seua primera producció: Les aventures de T.Sawyer, de la companyia valenciana La Teta Calva. Una adaptació dels textos de Mark Twain dirigida per Xavo Giménez. L’espectacle oferirà també dues funcions obertes al públic familiar i adult el dimarts 6 i dijous 8 de desembre a les 18.00h.

L’escenari del Teatre El Musical (TEM) –espai al qual s’ha traslladat tota la programació de l’Escalante fins que acaben les obres de l’edifici− acollirà l’estrena d’aquesta obra que reivindica el joc, la curiositat i l’aventura com l’essència de la infància més enllà de les regles i normes establides. En ella es podrà veure l’elenc d’actors format per Neus Alborch, Robert De la Fuente, Victoria Salvador, Juli Cantó, Leo De Bari, Carlos Amador, Merce Tienda i Xavo Giménez, que donaran vida als diferents personatges d’aquest espectacle.

Un clàssic per la igualtat

Com explica el director de l’obra, Xavo Giménez, “Sawyer parla de la llibertat, de la rebel·lia davant l’autoritarisme, de la ineficàcia del model educatiu basat en la prohibició i el càstig i de la importància de gaudir de la vida com una aventura contínua”. Sota aquestes premisses s’articula l’obra mestra de Twain, que cent quaranta anys després de la seua creació segueix més viva que mai. “Un microcosmos que es reflecteix en una forma de viure ja passada, però, al mateix temps, una fidel imatge dels xiquets de hui, del seu món de somnis, injustícies i il·lusions. I està en nosaltres, els adults, intentar que aquesta energia, aquesta curiositat infantil es mantinga viva durant tota la vida”, afegeix Giménez.

Com a cant a la igualtat de sexes, La Teta Calva presenta en el seu espectacle una versió inèdita en la qual Iaia Cárdenas i Xavo Giménez han canviat el gènere del protagonista i, per tant, en aquesta versió és una xiqueta: Tomasa Sawyer, una travessa i valenta xiqueta que obeeix la seua inquietud de descobrir i conquistar el món colant-se on posa “No passar”.

Un altre dels molts atractius d’aquesta producció és la banda sonora que serà interpretada en directe pels actors, així com també tots els efectes especials de so, que també són produïts pels actors des de l’escenari.

Comparteix

Icona de pantalla completa