Diari La Veu del País Valencià
Les Corts ajornen la votació de Maite Fernández per al Consell Rector de la nova RTVV

EP / València.

Els cinc grups parlamentaris han acordat ajornar el primer punt de l’ordre del dia del ple de les Corts, que consistia en la votació de Maite Fernández per a formar part del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), la nova RTVV, segons ha informat el president del parlament valencià, Enric Morera, després de rebre l’escrit signat per tots els síndics.

L’elecció de Fernández va quedar pendent el passat 20 d’octubre, quan el ple de les Corts va triar el president del Consell Rector, Enrique Soriano, així com la resta de membres d’aquest òrgan −que ja s’ha constituït−, llevat de la candidata del PP Maite Fernández com a membre provisional en representació del Consell de Ciutadania en no aconseguir la majoria de dos terços necessària en primera votació.

Els diputats del PP van abandonar les votacions per a no participar en un procés que, segons van afirmar llavors, no els havia agradat i s’havia “assenyalat el PP per les persones proposades”.

Així, segons la llei, Maite Fernández havia de sotmetre’s a una segona votació, en la qual necessitava els vots de tres cinquenes parts de l’hemicicle. No obstant açò, i malgrat que aquest punt figurava en l’ordre del dia, l’anunci del PP que no participarien en la votació per “coherència” ha provocat que finalment els cinc síndics hagen optat per demanar el seu ajornament.

La portaveu popular Isabel Bonig va incidir aquest dimarts en el fet que el PP −que inicialment va plantejar aquesta candidata, però que formalment no va signar l’escrit de proposta− no volia participar en la votació i els seus diputats entrarien en el ple, però no votarien.

El seu homòleg socialista, Manolo Mata, va subratllar que “no té cap sentit que se sotmeta a votació una persona que no té el suport de qui la proposa”, advocant així per la retirada del punt, mentre queAntonio Montiel instava en aquest mateix sentit a evitar “fer passar a aquesta persona per aquest afront” i el síndic de Ciutadans, Alexis Marí, veia “incongruent” i “il·lògic” que el PP “faça una proposta i després no la valide” a pesar que sap que “compta amb el suport de Ciutadans, del PSPV i de Compromís”.

Comparteix

Icona de pantalla completa