Diari La Veu del País Valencià
La temporada 2017 de MotoGP arranca al circuit Ricardo Tormo

RedactaVeu / Xest.

El Circuit Ricardo Tormo acull, el dies 15 i 16 de novembre, després de la celebració del Gran Premi de la Comunitat Valenciana −l’última prova del Mundial, que tindrà lloc el 13 de novembre−, l’estrena de la temporada 2017 amb dues jornades de test que permetran als pilots estrenar les seues muntures per a la pròxima temporada.

De cara al pròxim Mundial, que començarà a Qatar el mes de març, s’han produït alguns canvis en la graella i és que fins a 17 pilots han canviat d’equip. El renovat asfalt del Ricardo Tormo serà testimoni de les primeres voltes que Jorge Lorenzo completarà amb la Ducati GP17, el fitxatge més significatiu del pròxim curs.

Quatre pilots se’n pujaran per primera vegada a una MotoGP a Xest: els dos components del Yamaha Tech 3, el bicampió del món de Moto2 Johann Zarco (Yamaha Tech3) i l’alemany Jonas Folger, a més del britànic Sam Lowes, que pilotarà una Aprilia, marca que ha canviat els seus dos pilots. Lowes formarà equip amb Aleix Espargaró, qui fins ara corria amb Suzuki.

El quart debutant és Alex Rins, qui suplirà Aleix Espargaró en Suzuki. L’escuderia japonesa també ha renovat per complet el seu equip i el català compartirà box amb Andrea Iannone, el qual ha deixat el seu lloc en Ducati al mallorquí Jorge Lorenzo.

Marc Márquez provant la seua nova moto a Xest. Fotografia: Repsol.

Maverick Viñales també estrenarà equip a Xest. El pilot de Roses abandona Suzuki per a cobrir el buit deixat pel mallorquí en l’estructura oficial de Yamaha i es converteix en company de Valentino Rossi.

Álvaro Bautista torna al Team Aspar, una altra formació que ha canviat els seus dos pilots, per a pilotar per primera vegada en la seua carrera una Ducati. El seu company de box serà el txec Karel Abraham, que torna a MotoGP després de superar els seus problemes físics i d’un parell de temporades absent.

Xest serà testimoni també del debut de KTM al Mundial de motociclisme. Els seus dos pilots oficials per al curs 2017 seran els dos components del Yamaha Tech3: Bradley Smith i Pol Espargaró.

El vigent campió del món, Marc Márquez, provarà al Ricardo Tormo la seua nova Honda i manté Dani Pedrosa com a company per a la pròxima temporada. Altres quatre equips han renovat la confiança en els seus pilots: Avintia Racing, que disputarà el Mundial 2017 amb Héctor Barberá i Loris Baz; Marc VDS, en el qual correran Tito Rabat i Jack Miller; Pramac Racing, amb Danilo Petrucci i Scott Redding, i LCR Honda, amb Cal Crutchlow.

Xest s’uneix contra la violència de gènere al costat del Champi Women Racing

L’Ajuntament de Xest ha llançat una campanya per lluitar contra la violència de gènere amb motiu de la prova del Mundial de MotoGP que se celebra aquest cap de setmana al poble de la Foia de Bunyol.

Per això, en la benvinguda a l’afició i als pilots mundialistes que se celebra aquest divendres de vesprada, es llegirà un manifest contra la violència de gènere, se’n repartiran milers pel municipi durant el cap de setmana i es faran accions de conscienciació. Per a això, les protagonistes seran les dones del Champi Women Racing, amb el campió mundialista Champi Herreros al capdavant, que seran els encarregats de llegir el manifest a Xest.

La iniciativa s’ha dut a terme des de les regidories de Festes i Igualtat i pretén conscienciar per evitar conductes violentes o humiliants contra les dones.

El campanar de l’Església de Sant Lluc de Xest ja llueix una il·luminació morada que es mantindrà aquests dies, i en la benvinguda a l’afició i als pilots es projectarà un espectacular videomapping, un espectacle d’imatge i so, a més d’una paella gegant, actuacions musicals i un espectacle d’acrobàcies en moto.

Cartell de la campanya contra la violència de gènere a Xest. Fotografia: Ajuntament de Xest.

Comparteix

Icona de pantalla completa