Diari La Veu del País Valencià
L’escriptor Josep Piera, la Mancomunitat i la FiGA reben el Premi Abril 2013
RedactaVeu / Palmera

L’Ajuntament de Palmera va acollir divendres passat el lliurament del XIII Premi Abril d’Acció Cívica Valenciana que atorga Compromís per La Safor-Valldigna i el V Premi Abril Jove dels Joves de Compromís.

Nit de reconeixements i reivindicacions des del minut zero, quan el cantautor Andreu Valor, encarregat d’acompanyar musicalment l’acte, va fer un record a les víctimes de l’accident de metro a València, a la mateixa hora que milers de persones es concentraven a València reclamant justícia.

L’alcalde de Palmera, Àlvar Català va donar la benvinguda als assistents i, tot seguit, Jesús Romero, en representació dels Joves de Compromís, va donar el V Premi Abril Jove, que en aquesta edició ha correspost a la Fira Autogestionada de Gandia, la FiGA.

El secretari d’Organització de Compromís per La Safor-Valldigna, Jordi Puig va lliurar el XIII Premi Abril, en categoria col·lectiva, a la Mancomunitat de Municipis de La Safor-Valldigna, recordant que “amb un esperit de col·laboració i de solidaritat entre els pobles de la comarca, ve oferint diversos serveis a les ciutadanes i als ciutadans de la Safor”.

En tota la seua trajectòria, va explicar Puig, “ha anat augmentant i diversificant els serveis que presta i les activitats que realitza. Creiem que, tant per la seua aposta comarcal al llarg dels anys, com per la defensa de la nostra Mancomunitat i de totes les mancomunitats, en uns moments on tant necessitem treballar junts per la nostra ciutadania, és important fer el nostre reconeixement amb l’atorgament del Premi Abril”.

Van recollir el premi algunes de les persones que han presidit l’ens des de la seua creació, ara fa 30 anys, així com el president i els vice-presidents actuals. Precisament, en el seu discurs, el popular Gaspar Pérez va destacar el treball de l’ens i va lamentar profundament l’abandonament de la Mancomunitat per part de l’Ajuntament de Gandia.

Els escriptors de ‘Saforíssims’: Ignasi Mora, Ferran Garcia-Oliver, Àngels Gregori i Isabel Canet van fer un xicotet homenatge al tercer guardonat de la nit, considerat un dels intel·lectuals més importants del País Valencià, l’escriptor i poeta de Beniopa Josep Piera. Emocionat, Piera va rebre el premi de mans de Josep Miquel Moya.

Finalment, la portaveu de Compromís per La Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo va tancar l’acte d’uns premis ja consolidats, com demostra el ressò social i, sobretot, la categoria dels guardonats: persones i/o col·lectius de la comarca que treballen des d’àmbits molt diversos (l’educació, la cultura, la sanitat, el medi ambient, les qüestions humanitàries…) ‘Col·lectius o persones que s’han destacat pel seu treball en defensa de la nostra llengua, del territori i dels nostres conciutadans’.

Comparteix

Icona de pantalla completa