Diari La Veu del País Valencià
La Mancomunitat del Camp de Túria tanca la UPCCA tot i tindre subvenció per al 2013
RedactaVeu / Llíria

Segons el portaveu comarcal de Compromís, Paco García Latorre, la Mancomunitat del Camp de Túria, dirigida per l’alcaldessa de la Pobla de Vallbona, ha donat ordre de suprimir la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA).

L’argument és que el Consell no paga en temps i forma i l’entitat ja no pot fer front als salaris de les dos tècniques que estaven al capdavant, ja que la quantitat que paga la Generalitat és del 100% del percentatge de dedicació dels treballadors.

Per a García, els “incompliments” del Partit Popular al capdavant del Consell en matèria de pagaments no pot ser una excusa perquè, un servei que tan bons resultats està donant en la Comarca del Camp de Túria, es deixe de prestar i s’abandonen els usuaris.

La UPCCA va ser assumida per la Mancomunitat fa més d’una dècada per donar cobertura de manera conjunta a tots els municipis del Camp de Túria, amb l’objectiu de prestar atenció personalitzada en drogodependències i altres trastorns addictius, així com articular programes de prevenció entre la ciutadania i concretament entre la gent jove en instituts i col·legis.

El portaveu ecosocialista critica l’actitud de la presidenta de la Mancomunitat del Camp de Túria que, tot i tindre aprovada una nova subvenció de 33.500 euros per al 2013 per part de la Conselleria de Sanitat per poder dur endavant aquest servei, ha donat ordre de tancar les portes de la UPCCA, “sense tindre en compte les opinions dels ajuntaments afectats i sense haver demanat informes dels Serveis Socials de les localitats que es veuran afectades”, ha lamentat.

Compromís pel Camp de Túria demanarà, a la presidenta de la Mancomunitat, que torne a posar en funcionament el servei, i que en lloc de clausurar prestacions als ciutadans, “es dedique a reclamar al Govern del PP que pague el que deu i que no ofegue les administracions locals i les mancomunitats per la seua ineptitud i poca solvència econòmica”.

En aquest sentit, la Coalició presentarà mocions i escrits en tots els municipis del Camp de Túria perquè les respectives corporacions locals insten la cap de la Mancomunitat a restituir aquesta prestació comunitària que ja compta amb dotació econòmica i amb unes bones professionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa