Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum, la companyia més puntual d’Europa

RedactaVeu / València.

La companyia valenciana Air Nostrum, franquiciada d’Iberia per a vols regionals, s’ha posicionat com la companyia més puntual d’Europa en vols de curt i mig radi durant el passat mes d’octubre, amb un índex de puntualitat del 91,85%, segons el rànquing elaborat per la consultora aeronàutica nord-americana Flightstats.

L’aerolínia de capital valencià ha registrat un total de 6.721 vols a l’octubre que complien aquesta marca de puntualitat –un retard igual o inferior a 15 minuts–, el nivell més alt de totes les companyies regionals analitzades en l’àmbit europeu.

La segona companyia aèria més puntual del continent va ser l’holandesa KLM Cityhopper amb un 91,12%, menys d’una desena per darrere de la primera. Completen els primers llocs de la classificació l’aerolínia Iberia Express, amb una puntualitat del 90,59%; Air Baltic, de Letònia, que ha registrat el 89,01% dels seus vols dins del temps previst; la bielorusa Belavia (88,45%), i la barcelonina Volotea (86,12%).

D’aquesta forma, fins a tres aerolínies de l’Estat espanyol s’han posicionat entre les més puntuals de tota Europa en vols regionals. Entre les 20 companyies analitzades en l’estudi, la consultora ha establit una mitjana de puntualitat del 83,81% en l’últim mes.

Flightstats elabora mensualment aquest rànquing amb dades operatives d’aerolínies a nivell internacional i fixa el percentatge de vols de les companyies aèries que arriben a la seua destinació menys de 15 minuts després de la seua hora programada.

ATR 72 600 d’Air Nostrum.

La companyia més puntual a l’octubre, Air Nostrum, compta amb un balanç de prop de 76.000 vols i més de quatre milions de passatgers a l’any, amb la qual cosa es situa, en l’actualitat, com la primera aerolínia d’aviació regional a l’Estat i com una de les majors de la seua classe a Europa. La firma valenciana opera per al grup Iberia sota la marca Iberia Regional Air Nostrum, factura més de 400 milions d’euros a l’any i compta amb prop de 1.500 treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa