Diari La Veu del País Valencià
Tecnologia valenciana en les ulleres de realitat augmentada de Microsoft
RedactaVeu / València

Les ulleres de realitat augmentada de Microsoft incorporaran avanços desenvolupats per dues companyies valencianes. En concret, es tracta de les empreses Innoarea –consultoria especialitzada en solucions de Realitat Virtual i Augmentada– i Dicoma Pack –proveïdor capdavanter de línia d’embotellat per a cellers espanyols– les quals estan desenvolupant, de manera pionera, aplicacions industrials per a les ulleres de realitat augmentada Microsoft Hololens.

Ambdues companyies valencianes estan investigant els beneficis d’ús dels últims dispositius de realitat augmentada en el sector industrial. En concret, estan treballant de forma pionera en l’anàlisi de les utilitats que poden aportar, en un entorn fabril, les ulleres de Realitat Augmentada Hololens.

Les Hololens són un dels dispositius més avançats del mercat en l’àrea de la realitat augmentada. Aquestes ulleres de Microsoft permeten que els usuaris puguen visualitzar sobre la realitat objectes virtuals o obtenir informació afegida a través d’imatges o textos.

Llibertat en les mans per a consultar informació mentre es fan reparacions

Aquesta eina, aplicada en el sector industrial, dóna a l’operari “total llibertat en les seues mans per a poder realitzar qualsevol tipus de tasca, com ara la reparació de màquines, mentre consulta la informació extra que li apareix sobre la pantalla que porta davant dels seus ulls”, han indicat des de les dues companyies.

Des d’Innoarea-Dicoma Pack es treballa a donar-li un ús diferent a aquesta tecnologia i fer-la de major utilitat per a les tasques concretes realitzades per les companyies dedicades a la instal·lació de maquinària industrial.

En aquest sentit, s’ha desenvolupat una aplicació que converteix les Hololens en “una eina essencial per al disseny i adequació d’instal·lacions previ al seu muntatge”. A través d’aquest programari, el dispositiu projecta una imatge a grandària real de la màquina que es pretén instal·lar, de manera que permet als tècnics muntadors comprovar que la futura instal·lació s’ajusta a l’espai i a les característiques tècniques de la fàbrica del client.

Aquesta és una de les primeres aplicacions desenvolupades per Innoarea en el marc d’aquesta recerca que pretén aprofundir i descobrir les solucions que pot aportar aquest dispositiu en l’entorn industrial.

Dicoma Pack col·labora en aquest projecte amb Innoarea, ja que confia en aquesta companyia com a soci tecnològic per a la incorporació de la innovació en diferents àrees de la seua empresa.

Comparteix

Icona de pantalla completa