Albiol: ‘Europa ja sap que el PV ha estat governat per una presumpta organització criminal’

El possible frau detectat en els fons destinats per a la Foia de Bunyol-Xiva podria estendre’s a tots els projectes gestionats pel govern del PP entre els anys 2008 i 2013 amb fons europeus
11 novembre 2016 01:00h

RedactaVeu / Brussel.les.
 
La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les, Marina Albiol, s’ha fet ressò de la informació publicada hui pel diari Levante en què cita l’informe realitzat per l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) i que adverteix que les presumptes irregularitats observades a la gestió dels fons europeus a la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva podrien estendre’s a tots els projectes gestionats per l’antic govern de la Generalitat amb fons europeus.

Per a Marina Albiol, “sembla que les autoritats europees comencen a adonar-se que el País Valencià, durant molts anys, ha estat governat per una presumpta organització criminal. El possible frau detectat en els fons destinats per a la Foia de Bunyol-Xiva podria estendre’s a tots els projectes gestionats pel govern del PP entre els anys 2008 i 2013 amb fons europeus, evidenciant el que molts valencians i valencianes ja sabíem i les distintes investigacions policials i judicials comencen a traure a la llum”.

Albiol subratlla que “esperem que les autoritats comunitàries s’encarreguen d’esclarir qui són els responsables d’aquests possibles fraus, i que siguen ells els que assumisquen les sancions. El que no pot tornar a ocórrer és el que ha passat amb el falsejament del dèficit sanitari: hi ha uns presidents autonòmics i consellers que van falsejar les dades, i la sanció imposada l’hem de pagar entre totes les valencianes i els valencians. Ens sembla intolerable, i no podem acumular, a les dificultats que ja tenim, el fet d’haver de pagar la ciutadania amb fons públics pels disbarats que va cometre el PP quan governava”.

Albiol recorda que ha presentat una pregunta a la Comissió per conèixer l’abast dels possibles fraus que investiga l’OLAF, i anuncia que remetrà una carta a la mateixa Oficina Europea de Lluita contra el Frau per conèixer tota la informació que puga fer-se pública al respecte: “Les valencianes i els valencians tenim dret a conèixer els recursos públics que s’han fet desaparèixer i qui pot haver estat el responsable d’aquest nou balafiament”.
 

La Veu
 
next