El Festival Cinema Ciutadà Compromés entra en la seua tercera setmana

Dimecres 16 es projectarà  ‘Què ens passa, valencians!?’, i després es realitzarà un debat amb la participació de Ferran Suay, president de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística i responsable de Política Lingüística d'ACPV.
14 novembre 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El Festival Cinema Ciutadà Compromés (CCC) organitzat per Associació Ciutadana i Comunicació (ACICOM) entra en la seua tercera setmana amb les projeccions, aquest dilluns dia 14, de 56’ i ‘Proyecto Cuales’ (audiovisuals sobre Velluters) en el Col·legi Rector Peset dins d’una sessió dedicada a Educació i Igualtats. En acabar està previst un posterior col·loqui amb el director de 56, Marcos Huerta, i amb Miguel Ángel Baixauli i Lluís Benlloch de La Dula,   dinamitzadors del “proyecto Cuales”, entre altres.
 
Dimarts, dia 15, a les 10.30 al Saló d´Actes de l’Antic edifici Escola de Magisteri, es projectarà ‘Profes, la buena educación’, amb la presència de la seua directora, Giovanna Ribes. També està previst projectar el ‘flashmob’ del CEE  Professor Sebastián Burgos ‘Imagina, el mundo cambia si cambias tú’  realitzat per l’alumnat  amb diversitat funcional. Ja de vesprada, a les 19.00h i en la Fundació SGAE, els assistents podran gaudir de ‘La Guerra de Sempre’, sessió de Memòria Històrica, amb la intervenció del seu director, Juli Esteve i de Jaime Millas del Consell de Gestió d’ACICOM.

Dimecres, 16 de novembre, a les 18.00 h, al saló  de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació serà el torn de  ‘Què ens passa, valencians!?’, documental en el qual Alina Moser, una estudiant de lingüística de la Universitat de Barcelona, munta en la seua bicicleta i recorre el País Valencià per a radiografiar la situació del valencià. En aquest cas, està prevista la presència per a la presentació i debat de Ferran Suay, president de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística i responsable de Política Lingüística d'ACPV, així com de representants de la plataforma L’any Tio Canya i de la Plataforma de Drets Lingüístics.

Dijous, dia 17, a les 19.45, hi haurà en l’IES Lluis Vives una sessió de Memòria Històrica amb un llargmetratge ‘El rojo de las cerezas. La memoria de Lise Lindon’. Eixa mateixa jornada, en Aragó Cinema i a les 20.00h., serà el torn del documental del mes, fora de concurs, ‘La teoria Sueca de l’amor’. El documental serà presentat per Menchu de la Cooperativa Cinema Aragó, Jose Ignacio Pastor, director del Festival CCC 2016, Manuel Rodríguez, sociòleg i professor de la Universitat de València, entre altres.

Divendres, dia 18, a les 18:30 en l’Associació Veïnal i Cultural de 3 Forques, està prevista una sessió dedicada a la corrupció amb la projecció de ‘El coste de los Fraudes Docentes’ i ‘Briefing’ amb una ampla participació per a la presentació i debat posterior, mentre que a les 19.30 h., al Col·legi Major Rector Peset, tindrà lloc una activitat complementària del Festival: els amics d’Eina Cultural presentaran el llibre València al detall.

Dissabte, dia 19, a les 12.00 h. al MUVIM, se celebrarà una altra activitat complementària i ciutadana, en aquest cas una taula redona sobre corrupció, política i periodisme. En la mateixa participaran el periodista valencià Sergi Castillo, acompanyat de Mamen Mendizábal i Jose Maria Izquierdo, moderats per Sergi Pitarch, president de la Unió de Periodistes. I es presentarà el llibre “Yonkis del dinero, las diez grandes historias de la corrupción valenciana”.
 
Finalment, diumenge, dia 20, 18.30 h. en El Ventanal, audiovisuals de Migracions i Refugiats: ‘En la salida nos vemos’, ‘Hello-Marhaba’ i ‘L´any deu. L’emigració de la Vall d´Albaida a l´Argentina’, amb la presència del director Emili Martínez i de Javier Vilalta.


 
next